Benone Sinulescu trece printr-o cumpănă. Celebrul artist a fost găsit inconștient în casă și a fost transportat la o clinică din Arad, unde mai fusese tratat. Medicii au transmis că viața lui atârnă de un fir de ață.

Benone Sinulescu este în stare gravă la spital

Artistul Benone Sinulescu (84 de ani) se află în stare gravă, după ce joi a fost găsit inconștient, căzut în propria locuință. Fostul impresar al solistului, Ionuț Pavel, spune că familia cântărețului a decis ca acesta să fie dus la un centru paleativ, în loc să fie tratat într-un spital de specialitate. Conform fostului manager, starea lui Sinulescu a început să se deterioreze în urmă cu un an, însă, rămas izolat în pandemie și fără acces la medicul specialist, situația s-a agravat.

„Benone nu mai este lucid, situatia lui este critica, sotia lui ia toate deciziile, nu vrea sa-l aduca la Bucuresti, la Urgenta. Il lasa sa moara acolo, la Arad, unde nu beneficiaza de medici buni. El nu are copii. Daca moare, toata averea o va mosteni un nepot”, a declarat o sursă pentru Playtech.ro.

„Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență, ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă „momentul de final” al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile,” a completat Ionuț Pavel pentru TVR.

Biografie

Interpret de muzică populară din comuna Siriu, județul Buzău, Benone Sinulescu a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară de-a lungul carierei, printre care Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance și a colaborat în acest sens cu formația RO-Mania.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistului i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa aIV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”. Ion Iliescu, pe când era președintele României, i-a conferit interpretului, la 29 noiembrie 2002, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Citeste si:
Actrița Anne Heche, spitalizată în stare gravă în urma unui...
Actrița Anne Heche,...

Tot din partea lui Iliescu Benone Sinulescu a primit, în 7 februarie 2004, și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D - „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Iulie 2021 - 07 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.