Există locuri de muncă foarte diverse în această lume. Unele locuri de muncă nu presupun riscuri pe care angajatul ar putea să le experimenteze, însă altele sunt adesea un pericol pentru acesta. Este și cazul celor care lucrează în domeniul sănătății și de aceea este esențial să existe echipamente individuale de protecție și uniforme de îngrijire adecvate. Din acest motiv, în acest articol, vă vom povești despre echipamentul medical specific acestei profesii și alte câteva sfaturi.

Echipament individual de protecție pentru asistente medicale

Care sunt echipamentele de protecție de care are nevoie o asistentă? Când ne gândim la riscurile la care sunt expuși profesioniștii din domeniul sănătății, ne vine în minte o listă lungă de elemente ce trebuie purtate de aceștia. Cei ce lucrează în domeniul sănătății vor avea nevoie de echipamente de protecție în funcție de câți factori de risc sunt susceptibili să existe în secția în care activează. Așadar, un asistent, medic sau infirmier va trebui să aibă:

Mănuși de protecție

Folosirea mănușilor este obligatorie în practic orice tip de procedură, în primul rând pentru menținerea igienei și efectuarea tratamentului adecvat pacientului și, în al doilea rând, pentru a proteja pe cel ce lucrează de infecții și alte elemente contagioase care pot apărea.

Măști

Măștile care se folosesc de obicei în acest sector sunt de unică folosință și funcția lor principală este de a proteja lucrătorul împotriva agenților patogeni externi la care sunt expuși, de exemplu, atunci când îngrijesc pacienți cu boli contagioase care se transmit prin aer.

Acoperitori de pantofi

La rândul său, utilizarea acoperitorilor este limitată la zonele chirurgicale pentru a nu contamina încălțămintea, dar și zonele respective, deoarece aceasta este una dintre cele mai vulnerabile zone ale spitalelor. Sunt de unică folosință și trebuie schimbați de fiecare dată când părăsiți secția respectivă. Este important de știut că nu este suficient să folosești acoperitorii, ci că aceștia trebuie folosiți corect. Această înseamnă, printre altele, să nu-i folosiți în interiorul și în afara sălii de operație. Mare atenție să-i plasați în așa fel încât să acopere complet pantoful.

Citeste si:
Ce echipament este necesar pentru Jiu Jitsu și cum îl alegi?
Ce echipament este necesar...

Uniforme pentru lucrătorii sanitari

Odată ce ne lămurim cu privire la echipamentul de protecție individuală pe care asistentele ar trebui să-l folosească în muncă lor, vom ști care sunt articolele vestimentare care compun uniformele.

În domeniul sănătății, unul dintre cele mai importante puncte de care trebuie să aveți grijă este curățenia și, bineînțeles, igiena, motiv pentru care este important să alegeți echipamente medicale potrivite. Există nenumărate posibilități, de la hainele albe tipice până la cele moderne colorate pentru asistente.

Halate sanitare

Halatele nu sunt considerate parte din grupul echipamentelor individuale de protecție, însă îndeplinesc o dublă funcție: pe de o parte, ajută la identificarea lucrătorului și, pe de altă parte, îi protejează și de contagiune în timpul efectuării unor sarcini.

Citeste si:
Cătălin Scărlătescu, momente de panică la America Express: „Aveam...
Cătălin Scărlătescu, momente...

Acestea sunt acele articole de îmbrăcăminte care sunt similare cu halatele de baie și a căror diferență este lungimea modelului. Există o mare varietate de modele în tot felul de compoziții, croieli și culori, deoarece fiecare profesionist are preferințe diferite.

Bluze sanitare

În acest caz, bluzele sunt una dintre cele două părți care alcătuiesc uniformele sanitare. Această bluză înseamnă orice tip de îmbrăcăminte medicală pentru partea superioară a corpului cu o lungime până la șold și poate fi deschisă sau închisă. Există bluze sanitare speciale inclusiv pentru secțiile pediatrice, cu desene animate sau personaje amuzante, astfel încât șederea micuților pacienți să fie mai plăcută.

Pantaloni

Pantalonii sunt a doua parte a echipamentului sanitar. În ultimul timp s-au făcut multe progrese în materie de design, cât și în croi, culori, materiale.

Citeste si:
MedLife trimite asistență medicală pentru refugiați la frontiera cu...
MedLife trimite asistență...

Încălțăminte medicală

Odată ce știm care sunt părțile uniformelor de îngrijire spitalicească și ale echipamentului de protecție pentru asistente, vorbim despre încălțămintea medicală. Acest tip de îmbrăcăminte trebuie să îndeplinească anumite caracteristici atât de siguranță, cât și de confort și, toate acestea, fără a uita de prevenirea riscurilor cu care se confruntă angajații din acest domeniu. Dintre caracteristicile fundamentale ale saboților subliniem:

-Confortabili și ușori, cu un design ergonomic, astfel încât piciorul să fie pe deplin adaptat și riscul de rănire să fie redus.

-Cu un sprijin bun, deoarece este o meserie în care profesionistul se mișcă constant, pentru evitarea posturilor dăunătoare sau căderilor.

Citeste si:
14 persoane au fost prinse cu droguri în a doua zi a festivalului...
14 persoane au fost prinse cu...

-Un „must” este ca talpă să fie antiderapantă.

-Pe de altă parte, amortizarea pantofului în sine este foarte importantă.

-De asemenea, tocul pantofului trebuie să fie între 2 și 4 centimetri, nici mai mult, nici mai puțin.

-Cel mai recomandat lucru este că sabotul sau orice alt tip de încălțăminte sanitară să fie 100% respirabilă, astfel încât piciorul să rămână la o temperatura bună pe tot parcursul zilei.

Uniforme și alte elemente din echipamentele sanitare trebuie realizate sub parametri de design, igienă, protecție și confort.

Înțelegerea semnificației hainei medicale este esențială pentru a înțelege despre ce este vorba despre tema simbolismului în uniforme. În cadrul centrelor de sănătate există diferiți profesioniști care îndeplinesc o funcție specifică și, ca în multe instituții, se diferențiază prin culoarea hainei și tipul uniformei. În cazul asistentei medicale, este important să se diferențieze profesioniștii din acest domeniu de medici și alte persoane care desfășoară activități de îngrijire.

Unul dintre cei mai importanți și semnificativi factori de diferențiere este culoarea. În cazul uniformelor de îngrijire, albul este caracteristic, deoarece denotă puritate. Puritatea este în același timp sinonimă cu transparența, sinceritatea și seninătatea. În prezent, nu se folosește doar albul, ci și alte nuanțe care au câștigat proeminență datorită noilor tendințe și simbolismului pe care îl au.

Elaborarea unui design adecvat presupune ca uniforma sanitară să ofere bunăstare și confort lucrătorilor, fie prin flexibilitatea textilelor, tehnologiei sau pieselor realizate pe măsură pentru fiecare. Acest lucru le permite să se simtă confortabil și chiar să își îmbunătățească productivitatea datorită faptului că au îmbrăcăminte adecvată pentru a-și îngriji pacienții.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.