Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au depistat, în a doua zi de desfășurare a festivalului UNTOLD, 14 persoane care au încălcat legea privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Persoane prinse cu droguri la UNTOLD

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, în cea de-a doua zi a festivalului, polițiștii au aplicat un număr de 77 sancțiuni contravenționale în urma abaterilor înregistrate. Dintre acestea, 65 au fost cauzate de nerespectarea normelor rutiere, în acord cu OUG 195 / 2002R, patru pentru încălcarea Legii 61 / 1991R, iar o altă sancțiune în domeniul transportului în regim de taxi și în regim de închidere.

Polițiștii au constatat cinci infracțiuni prezentate de Legea 194/2011, privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efect psihoactive, altele decât cele mai importante de actele normative în vigoare și trei infracțiuni de furt sau furt calificat.

Au fost aplicate amenzi și publicitate

De asemenea, polițiștii specializează în combaterea criminalității organizate la constatat patru infracțiuni la Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Au fost aplicate 12 amenzi și 6 publicitate privind încălcări constatate pe linia prevenirii situații de urgență și a reglementărilor referitoare la fumatul în locurile publice.

Activități de verificare și control privind apărarea împotriva incendiilor și protecției civile vor continua și în zilele următoare, astfel încât să se poată înlătura operativ deficiențat pe această linie.

147 de persoane au avut nevoie de asistență medicală

În punctele și posturile medicale avansate 147 de persoane la primit asistență medicală din partea personală SMURD și a paramedicilor pompieri. Majoritatea afecțiunilor au fost ușoare și au fost soluționate pe loc de către personalul medical pe loc. Doar în trei situații a fost necesar transportul spitalului pentru investiții și îngrijiri de specialitate.

Citeste si:
Culiță Sterp le-a dat replica oamenilor care l-au criticat în urma...
Culiță Sterp le-a dat replica...

Pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Unităţii Speciale de Aviaţie Caransebeş din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, cu aeronava din dotare, a survolat zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

Din punct de vedere operativ, personal din Centrul Operațional și cel pe linie de comunicații aeronautice din Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca cu asigurarea suportului tehnic al aeronavei pe timpul festivalului, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.