Primul caz de variola maimuței depistat în România s-ar putea transforma în dosar penal
Primul caz de variola maimuței, identificat în urmă cu două zile, s-ar putea transforma în dosar penal. Bărbatul de 26 de ani, internat la Victor Babeș, în izolare, refuză să ofere amănunte despre partenerul de la care s-ar fi îmbolnăvit și despre alte persoane cu care ai fi intrat în contact.
Acțiunea de a respinge colaborarea cu cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) pentru ancheta epidemiologică poate fi interpretată ca zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune pedepsită de Codul Penal cu închisoarea. Ancheta DSP trebuie să stabilească cine sunt contacții direcți ai bărbatului și dacă aceștia trebuie sau nu să stea în izolare.
- Tânărul, care este şi seropozitiv, a primit tratament. Starea lui în acest moment este una bună.
Al doilea caz de variola maimuței
Al doilea caz a fost confirmat marți, tot în București. Un bărbat de 32 de ani a fost izolat la domiciliu, starea sa de sănătate fiind bună. Simptomele în cazul persoanelor infectate cu această boală sunt febră, dureri de cap şi musculare, inflamarea ganglionilor limfatici. În cazurile mai grave apar erupţiile cutanate.
Al treilea caz de variola maimuței
Un al treilea bărbat cu simptome specifice ar fi fugit din spital înainte să îi fie recoltate probe pentru analize, conform unor surse Observator. Acesta ar fi contact direct cu unul dintre cazurile confirmate.
Cum a început epidemia
Investigațiile sunt în curs de desfășurare, dar pentru moment se cunoaște că cele mai multe cazuri sunt depistate prin intermediul serviciilor de supraveghere a bolilor cu transmitere sexuală.
Ana Morodan, primele declarații după ce a fost prinsă conducând...

Acest lucru este neobișnuit și se fac investigații suplimentare pentru a determina sursa probabilă de infecție, ce evenimente ar fi putut contribui la amplificarea transmiterii și cum să se limiteze răspândirea ulterioară.
Pentru moment, tratament există doar pentru a ameliora simptomele, iar primele doze de vaccin vor ajunge în țara noastră în perioada următoare. La nivel mondial au fost confirmate peste 1.400 de cazuri, cele mai multe din Europa fiind în Anglia - aproximativ 470 de cazuri.
Cum se transmite variola maimuței
Medicul infecționist Adrian Marinescu a explicat că pacientul infectat transmite cu o mare probabilitate în momentul în care are erupție cu vezicule. Boala se poate transmite în mai mică măsură prin obiectele contaminate sau suprafețele contaminate și putem discuta de o trasnmitere prin intermediul fluidelor.
România înregistrează un nou caz de variola maimuței

„Cel puţin OMS spune că risc mai mare este în cazul persoanelor care au parteneri sexuali multipli, dar nu e neapărat o problemă a persoanelor din grupul LGBT-Q. Iar noi lucrăm aici şi cu grupuri LGBT şi cu persoane vulnerabile şi i-am pus în temă şi sunt atenţi”, a explicat Maria Georgescu de la Asociația Română Anti-SIDA (ARAS).
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Totul despre sigilarea dentară
Sursa: garbo.ro
-
Deutsche Bank avertizează că un val de credite neplătite în Statele Unite şi...
Sursa: futurebanking.ro
-
Câte calorii are vinul? Când și în ce cantitate este sănătos să îl bem?
Sursa: kudika.ro
-
Costică Mișaca, Taco Bell: Bucătăria mexicană e nouă pentru România, dar...
Sursa: retail.ro
-
Ucraina intensifică acțiunile ofensive lângă Bahmut
Sursa: wall-street.ro