Administratorul firmei care efectua lucrările de canalizare în apropierea căminului liceului din Odorheiu Secuiesc, care în cele din urmă s-a prăbușit, a fost reținut pentru 24 de ore.

Administratorul firmei care se ocupa de lucrările din fața internatului a fost reținut

Laszlo Szilveszter Sandor este administratorul firmei care se ocupa de lucrările din fața internatului din Odorheiu Secuiesc, unde un perete s-a prăbușit și su rezultat trei victime și un deces. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Anchetatorii susțin că administratorul firmei a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavație și nu ar fi respectat cotele prevăzute în proiect. Patronul firmei a declarat că a dat ordin pentru realizarea săpăturilor, acestea fiind executate cu un excavator.

"Nu am avut cum să pregătim. Nu ştiam că sunt copii înăuntru. Noi de afară am pus că nu intră nimeni. Îmi pare rău! Este problemă mare. A murit un băiat", este declaraţia lui Laszlo Sandor, patronul firmei care efectua săpături în faţa internatului unde un băiat a murit, după ce un perete al clădirii s-a prăbuşit.

La ordinele patronului lor, muncitorii s-au apucat să sape un șanț foarte adânc fără a face un studiu în prealabil sau să se gândească că pământul va ceda. Se pare că solul era îmbibat cu apă, lucru care ar fi dus automat la prăbuşirea peretelui.

În clădirea internatului erau cazați peste 90 de copii, care din fericire nu se aflau în incinta căminului în timpul tragediei. Cu toate acestea, evenimentul tragic i-a prins pe patru dintre elevi în interiorul clădirii. Trei fete au fost surprinse de căderea peretelui la etajul 1 al internatului, lucru care a făcut ca salvatorii să ajungă destul de rapid la ele pentru a le elibera de sub dărâmături.

În schimb, în momentul surpării peretelui, a patra victimă, un băiat în vârstă de 17 ani se afla la parterul clădirii, într-unul dintre dormitoare. Salvatorii au ajuns la el abia după câteva ore, însă a fost prea târziu. Băiatul nu a mai rezistat și a decedat.

Citeste si:
Ana Morodan, primele declarații după ce a fost prinsă conducând...
Ana Morodan, primele...

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş. Au loc cercetări in rem pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi trei infracţiuni de vătămare corporală din culpă.

Luni, un perete al internatului Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc s-a surpat, iar sub dărâmături au fost prinse 4 victime, trei fete și un băiat. Băiatul în vârstă de 17 ani a decedat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Decembrie 2023 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.