Capitala se confruntă cu cea mai mare rată de infectare. 8,28 la mia de locuitori au anunțat duminică autoritățile. Astăzi au intrat în vigoare și noile restricții, care în mare parte vizează persoanele nevaccinate.

Restricțiile pentru nevaccinați au intrat în vigoare, în Capitală

Pentru București și nu numai, de azi încep 14 zile de restricții, pe care, în linii mari, le cunoaștem, fiindcă le-am mai trăit odată. De această dată, însă, sunt puțin nuanțate. În ceea ce privește evenimentele private, anume nunțile sau botezurile, acestea vor putea fi organizate doar pentru participanții imunizați sau trecuți prin boală și cu un maxim de 50% din capacitatea locului în care se desfășoară petrecerea.

Restaurantele și terasele rămân deschise, dar tot pentru aceeași clienți vaccinați sau trecuți prin boală. Barurile se vor închide în localitățile în care incidența depășește 6 la mia de locuitori. De asemenea, masca devine obligatorie în spațiile deschise. Aceasta este o măsură asupra căreia autoritățile vor reveni luni, pentru a negocia pe marginea ei, și vor vedea în ce cazuri se vor aplica și excepții de la regulă.

Retail jobs

Carantina de noapte a revenit

Una dintre cele mai importante restricții care a intrat în vigoare este carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate. Așadar, nicio persoana neimunizată nu are voie să iasă din casă între orele 20:00 și 05:00. Excepție de la regulă fac doar cei care au urgențe, iar pentru acest lucru au nevoie de declarație pe proprie răspundere sau de adeverință de la angajator, în funcție de caz.

În plus, cei care și-au făcut deja doza 3 de vaccin trebuie să știe că, pentru a folosi noul cod QR, trebuie să aștepte 10 zile. Astfel, nu vor fi validați la intrarea în restaurant, de pildă, dar există alternative.

Oficialii ne recomandă ca în situația în care certificatul cu toate cele 3 doze nu este recunoscut, să îl avem la îndemână și pe cel vechi, cu doar două dintre doze și asta pentru ca el își păstrează în continuare valabilitatea. Și nu doar pentru a intra la restaurant, ci și pentru a ieși din casă în intervalul orar în care cei care nu sunt vaccinați nu au voie să circule pe stradă.

Citeste si:
Spitalele impun restricţii după creșterea rapidă a cazurilor de...
Spitalele impun restricţii...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Octombrie 2021 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.