Noi restricții au fost aprobate sâmbătă în forma trimisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Hotărârea de Guvern de modificare a hotărârii de prelungire a stării de alertă, aprobată azi, va permite desfășurarea unor activități numai pentru persoanele care sunt vaccinate sau dacă au trecut 10 zile de la schema completă de imunizare, a menționat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, într-o conferință de presă.

Noi restricții impuse în România


  • Nevaccinaţii nu vor avea acces la nunţi şi botezuri.

  • Magazinele şi mall-urile vor fi deschise până la ora 22.

  • Persoanele nevaccinate nu mai pot ieși pe stradă pe timpul nopții, decât cu un argument întemeiat și cu o adeverință pe proprie răspundere. Nici nu vor mai avea acces în baruri, restaurante și cafenele.

  • De asemenea, în localităţile unde rata de infectare este de peste şase la mie, masca de protecţie se va purta pe stradă.

  • Vineri, CMBSU a decis noi restricții, după ce rata de incidență a ajuns la 7,68 de cazuri la mia de locuitori.

  • Printre măsurile adoptate se numără carantina de noapte pe weekend, măsură de la care ar fi exceptate persoanele vaccinate, închiderea cinematografelor, a instituțiilor de spectacole și interzicerea concertelor.

  • Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori.

  • Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

  • De asemenea, activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele şi rugăciunile colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

  • Organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.


Retail jobs


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Octombrie 2021 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.