Rata de infectare cu noul coronavirus a atins duminică un nivel record de 8,98 la mia de locuitori, comparativ cu sâmbătă, când era de 8,28. Este cea mai mare incidență de la debutul pandemiei. Cu mai puțin de două săptămâni în urmă, rata de infectare se afla sub pragul de 3 la mie.

Incidență-record în București

Au intrat în vigoare noi restricții epidemie, cum ar fi:


  • Organizarea evenimentelor private, nunți, botezuri va fi permisă cu participarea celor vaccinați și a persoanelor trecute prin boală, la 50% din capacitate și în limita a 200 de persoane.

  • Activitatea cu public în restaurante, la interior și la terase se permite la 50% din capacitate, numai între orele 05-24, iar accesul este permis numai persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală.

  • Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă dacă incidenţa cumulată la 14 zile în Municipiul Bucureşti este mai mare de 6/1.000 locuitori. (Acum este 8,28/1.000).

  • Magazinele, mall-urile se închid la ora 22.

  • Restricțiile de circulație nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate și celor care au trecut prin boală, nici copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani.
Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Octombrie 2021 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.