Direcția de Sănătate Publică (DSP) a anunțat că rata de incidență cumulată a COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns, sâmbătă, la 8,28 la mia de locuitori în Capitală. În urmă cu o zi, aceasta era de 7,68.

Rata de incidență COVID-19 a ajuns la 8,28 la mia de locuitori în București

Subprefectul Capitalei Antonela Ghiţă a declarat că va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă după publicarea în Monitorul Oficial a noilor măsuri ce vor fi adoptate prin hotărâre de guvern.

Oficialul a menționat că măsurile vor intra în vigoare pe plan local de duminică. Guvernul urmează să valideze în ședința de astăzi măsurile adoptate joi seară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență privind gestionarea crizei sanitare.

„Sunt două modificări, cea referitoare la şcoli şi am spus acolo că rămân cu prezenţă fizică (peste 6 la mia de locuitori - n.r.) şi vor fi acele teste noninvazive care se vor face şi decizia va fi de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, dacă de două ori pe săptămână sau o dată pe săptămână.

Retail jobs

Şi cealaltă decizie este doar o modificare, peste 6 la mie păstrăm activităţile aşa cum sunt, activităţile economice şi pentru HoReCa şi săli de sport şi alte activităţi, dar scoatem partea de testare, deci rămâne trecut prin boală şi vaccinat, pentru acces", a declarat joi seara premierul Florin Cîţu.

Se poate ajunge și la 20.000 de cazuri pe zi

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat, miercuri seară, la Digi24, că vârful valului 4 în România va fi atins la mijlocul lunii octombrie. El a precizat că, în acel moment, se poate ajunge și la 20.000 de infectări pe zi.

Acesta a spus că va trebui făcută o analiză după ce trece această pandemie, pentru a vedea cum a fost gestionată. Cât despre numărul actual de paturi destinate pacienților infectați cu noul virus, Cseke a apreciat că „s-ar putea ca acestea să nu ne ajungă”.

Citeste si:
Fără aglomerație lângă școlile din Capitală, din 2023. Sistemul...
Fără aglomerație lângă...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Octombrie 2021 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.