Chiar dacă nu ne dăm seama, emoțiile negative au efecte nocive aupra organismului. Oana Berdilă, medic terapeut ne spune care sunt organele afectate de diferite emoții pe care le simțim zilnic. De asemenea, ne explică să înțelegem la ce ar trebui să fim atenți când vine vorba de emoții.

„Tot ce înseamnă emoție negativă este, de fapt, o repetiție a unei traume spirituale, a unei supărări. Odată repetată, acest gând devine corp. Gândul înseamnă energie electrică, corpul înseamnă câmp magnetic. Se creează un câmp electro-magnetic, iar acea energie negativă, în funcție de trauma spirituală, va afecta un organ.”, susține medicul specialist.

Oana Berdilă afirmă că tot ce înseamnă inabilitatea de a te desfășura în mediu extern presupune o presiune uriașă la nivelul pielii, ce vine cu o serie de efecte negative, precum apariția psoriazusului.

„În situația în care corpul percepe un atac emoțional, semnalul ăsta de alarmă pentru sistemul nervos central înseamnă virus. El nu știe că este o emoție ci îl percepe ca pe un virus. Moment în care dă drumul în sistemul imunitar la anticorpi. Iar anticorpii atacă pielea, pentru că acolo a venit impulsul”, povestește terapeutul.

Din cauza emoțiilor negative, poate apărea diabetul, o boala cauzată de îngrijorare, stres.

Citeste si:
Testul PCR al medicului Cătălin Denciu: Pozitiv la Floreasca,...
Testul PCR al medicului...

„Diabetul, este o boală a îngrijorării. Celulele reacționează la mediu. Iar în situația în care eu stau într-un mediu negativ, în situația în care sunt atentă la imaginea exterioară, la cum arăt, la ce spun, la ce vreau să demonstrez și nu se întâmplă toate astea, automat sentimentul devine unul de insuficiență de sine. Asta degenerează, de cele mai multe ori, în diabet. Diabetul este o boală a stresului”, a adăugat Berdilă.

Medicul spune că singura modalitate de a scăpa de emoțiile negative este, în mare parte, iubirea și acceptarea de sine.

„Momentul prezent înseamnă să știu cine sunt, să fiu bine cu mine, să mă accept, să fiu vulnerabil, care înseamnă că îmi place de mine, și să mă provoc în sensul pozitiv”, a concluzionat Oana Berdilă potrivit antena3.ro.

Citeste si:
Care sunt semnele care te avertizează că ai un loc de muncă nepotrivit
Care sunt semnele care te...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.