Nu mai este vorba doar despre beneficiile pe care un angajator le pune pe masă, ci și despre despre cât de echilibrat este mediul de lucru. Echilibrul emoțional și stabilitatea au devenit criterii esențiale pentru evaluarea unui loc de muncă, deoarece angajații și-au dat seama că acestea au un impact direct asupra calității vieții lor per ansamblu. Aceste obiective legate de starea de bine a oamenilor sunt urmărite și de către companii, pentru că managerii au realizat că aceasta influențează în mod direct productivitatea angajaților.
În această ecuație, biroul este esențial pentru a păstra acest echilibru. Biroul a devenit tot mai important atât în starea de bine a angajaților, cât și în evoluția lor profesională. Astfel, peste 84% dintre angajații Gen Z consideră că ascensiunea în carieră este mai rapidă pentru oamenii care lucrează mai mult de la birou, comparativ cu cei care lucrează de acasă, potrivit unui sondaj realizat de Genesis Property, compania fondată de Liviu Tudor, la nivel național. Mai mult de atât, aproape 82% dintre angajați au subliniat că relația cu managerii este importantă sau foarte importantă atunci când iau decizia de a lucra mai multe zile de la birou.
Evaluarea echilibrului emoțional și a stabilității
Companiile trebuie să măsoare în mod frecvent starea de bine a angajaților, pentru a afla cât mai precis ce anume îi motivează pe aceștia, cum poate fi îmbunătățită atmosfera la birou, care sunt posibilele probleme și ce soluții ar putea găsi. Feedback-ul din partea angajaților și managerilor este esențial în această ecuație, iar o organizație are nevoie să-i asculte pe aceștia dacă vrea să construiască o strategie sustenabilă pe termen lung. În plus, companiile trebuie să țină cont de autonomia acordată oamenilor, care are un rol crucial în sentimentul de valoarea pe care aceștia în pot avea. Atunci când angajații au libertatea de a lua decizii importante atât privind munca și programul lor, cât și locul de unde își desfășoară activitatea, ei se vor simți mai implicați, mai motivați și mai mulțumiți.
România devine noul magnet al investițiilor în retail: depășită...
Acordarea de autonomie, mai ales în cazul în care angajatul vine la birou și ia contact direct cu managerii și colegii, are un rol esențial în creșterea motivației și în asumarea responsabilității. Mai mult, libertatea de a fi creativi în deciziile lor le poate crește gradul de satisfacție și poate reprezenta o inspirație pentru ceilalți colegi. Totodată, aceasta crește și gradul de loialitate al angajaților și retenția acestora, cu efecte pozitive atât asupra experienței angajaților pe termen lung, cât și asupra stabilității organizației.
Importanța comunității de la birou
Biroul modern a devenit esențial pentru construirea unui comunități în jurul spațiilor de lucru. Sentimentul de apartenență la comunitatea formată la locul de muncă a devenit din ce în ce mai important, în contextul în care angajații caută conexiuni și susținere în activitățile lor de zi cu zi. Aceste beneficii profesionale și personale pe care comunitatea le aduce oamenilor face din aceasta o componentă vitală a oricărei strategii moderne de resurse umane.
Deblochează-ți energia feminină cu Laura Călin la HER SPACE ROMANIA!
O comunitate puternică la locul de muncă aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației, printre care se evidențiază starea de bine, împărtășirea unor valori comune, echilibrul între viața personală și cea profesională, implicarea crescută și o interacțiune mai bună între oameni. Comunitatea favorizează întotdeauna colaborarea, munca în echipă și obținerea unei satisfacții mai crescute atunci când sunt atinse anumite obiective strategice. Astfel, angajații sunt mai dispuși să învețe unii de la ceilalți, își împărtășească cunoștințele, se ajută reciproc mai bine și lucrează mai eficient împreună pentru atingerea unor obiective comune. Și nu în ultimul rând, crește și dorința lor de a se implica în acțiuni comune, cu impact pozitiv în societate.
Top 3 joburi part-time din care poți obține venituri peste medie
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Turcii de la Trendyol dau startul primei campanii de Black Friday, în...
Sursa: retail.ro
-
Inundațiile, viiturile fulgerătoare care „bat mereu la ușă”: cauze, riscuri,...
Sursa: green.start-up.ro
-
Mai există loc în piața financiară românească? Lucian Daia, CTO Zitec: Cum...
Sursa: futurebanking.ro
-
Dudoiu, SeedBlink: Cei doi factori critici care duc la finanțarea unui startup
Sursa: start-up.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 18-24 noiembrie...
Sursa: garbo.ro
-
Citate despre viață: Inspirație și înțelepciune pentru fiecare zi
Sursa: kudika.ro
-
GALERIE FOTO | Cea mai rapidă decapotabilă din lume este un Bugatti: Prinde...
Sursa: wall-street.ro