Fiecare pescar își stabilește tehnica de pescuit pe măsura experienței, îndemânării și echipamentelor pe care le are. În rândurile de mai jos vei afla câteva detalii esențiale referitoare la pescuitul la spinning.

Principalele specii de pești răpitori

Este esențial să te decizi ce pești răpitori vrei să prinzi, deoarece în funcție de asta îți vei alege echipamentul de pescuit la spinning potrivit. Sunt mai multe specii de răpitori care se regăsesc în lacurile și bazinele hidrografice ale țării noastre. Așadar, se poate pescui la știucă, șalău, biban, avat, clean, păstrăv. Nu în ultimul rând, poți pescui la somn.

Fiecare pește are un comportament, habitat sau un mod de hrănire diferit. Pescuitul la spinning nu este cel mai ușor mod de a pescui, prin urmare va trebui să te interesezi pentru a cunoaște câteva informații despre speciile de pești și ecosistemul în care trăiesc. Astfel, vei putea gândi o strategie de pescuit care să dea rezultate.

Tehnica de pescuit la spinning

Este un stil de pescuit dinamic, care se realizează din picioare. Te poți apropia astfel de locurile preferate ale răpitorilor, cum sunt trunchiurile de copaci sau locurile cu stufăriș.

Echipamentele de pescuit la spinning sunt concepute pentru fiecare specie de pește răpitor în parte, respectiv dacă vrei să pescuiești de pe mal sau din barcă. De aceea, așa cum am precizat și mai sus, stabilește întâi care este peștele țintă.

Răpitorii se pescuiesc, cel mai adesea, prin tehnica de pescuit la spinning cu năluci. Spunem cel mai adesea, deoarece, în afara lansetelor obișnuite de spinning, vei găsi și alte tipuri de lansete, precum cele de baitcast sau pentru pescuit la muscă.

De exemplu, prin folosirea unei lansete dedicate, așa cum vei putea găsi în gama de lansete spinning Daiwa, poți captura mai ușor specia de pește răpitor preferată. Alege-o în funcție caracteristici, nevoi și, bineînțeles, buget. Asigură-te că folosești și o mulinetă adecvată.

Citeste si:
Cizmele de pescuit – Cum le alegem?
Cizmele de pescuit – Cum le...

Importanța nălucii în pescuitul la spinning

Nălucile sunt articole de pescuit esențiale pentru practicarea pescuitului la spinning. Există mai multe tipuri de năluci, precum voblerele și lingurițe. Nu trebuie să exagerezi cu numărul nălucilor, ci mai degrabă selectează 3-4 tipuri pe care să le testezi. Și nălucile se aleg în funcție de specia de pește. De exemplu, la știucă merg lingurițele oscilante, iar la biban cicadele.

Este important de reținut faptul că năluca aleasă trebuie să aibă o prezență cât mai naturală în apă, asta pentru că răpitorii sunt pești circumspecți în atacuri. Altfel spus, trebuie să arate și să se comporte ca o viețuitoare acvatică. Ai de unde alege, deoarece producătorii se întrec în tot felul de forme, culori și texturi. Mai mult, există năluci de suprafață, năluci de substrat, năluci de adâncime etc.

Citeste si:
Pescuiești la crap? Vezi ofertele de la MaxLife!
Pescuiești la crap? Vezi...

Avantajele pescuitului la spinning

Pescuitul la spinning este atrăgător din cel puțin două perspective. În primul rând, este un stil de pescuit activ (consumator de energie), în care poți avea oricând parte de capturi impresionante. Dacă nu îți place să stai pe un scaun de pescuit, atunci cu siguranță îți va plăcea să pescuiești la spinning. Prin urmare, încurajează mișcarea. Ai nevoie de un rucsac în spate, o lansetă de spinning și plăcerea de a explora.

În al doilea rând, față de pescuitul staționar, pescuitul la spinning se realizează cu lanseta în mâna, așadar drill-ul este unul cu totul deosebit. Dacă nu ai probleme cu lansările dese, este o tehnică pe care o poți perfecționa. În plus, în cazul unui pescuit la spinning te poți bucura de natură chiar și dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție.

Citeste si:
Pescuitul crapului: Detalii la care să fii atent pentru a avea succes
Pescuitul crapului: Detalii...

În concluzie, pescuitul la spinning implică o serie de detalii de care e bine să ții cont pentru o ieșire la pescuit reușită. Pe măsură ce vei experimenta, satisfacțiile vor fi mari.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Noiembrie 2023 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.