Unul dintre miturile in care nu mai cred decat pescarii amatori si incepatorii este acela ca pescuitul este o chestiune de noroc. Orice pescar a auzit povesti fantastice despre capturi impresionante in care soarta a jucat un rol hotarator, insa astazi nimeni nu se mai bazeaza pe noroc.

Succesul unei partide de pescuit depinde in mare masura de echipamentul adecvat, in aceasta categorie intrand de la momeli, muste, lansete, mulinete, suporturi si pana la cizme, corturi si barci. Fiecare element are rolul sau bine definit, pescarul fiind scenograful, scenaristul si regizorul propriei reusite in infruntarea cu pestele.

Alegerea unei perechi de cizme potrivite de pescuit poate face diferenta intre confort si disconfort, intre libertatea de miscare si constrangerea de a manevra pestele care a muscat, strict de pe mal, intre o captura frumoasa si regretul de a fi fost aproape de a o realiza.

Alegerea cizmelor in functie de tipul de pescuit si de frecventa acestuia

Exista atat de multe optiuni cand vine vorba de cizme de pescuit. Alegerea va tine insa intotdeauna cont de tipul de pescuit si de frecventa acestuia. Pentru un pescar care doreste sa isi pastreze mobilitatea, pentru pescuitul la anumite specii de pesti, cizmele joase ofera confortul si dinamismul necesare pentru majoritatea aventurilor de pescuit. Cele mai multe varietati ale acestor cizme de pescuit sunt impermeabile, insa permit piciorului sa respire si sa se mentina uscat in conditii de umezeala moderata, asigurand confort termic si la temperaturi scazute. In oferta MaxLife, cizmele joase sunt construite dintr-un material mult mai usor decat plasticul sau clasicul PVC si vin insotite de sosete de pasla intersanjabile.

Daca pescuitul in apa este frecvent in viata unui pescar, atunci cea mai buna optiune o reprezinta cizmele inalte. Din cauciuc sau neopren, cizmele de pescuit de la MaxLife au un strat impermeabil usor de curatat dupa o zi petrecuta pe lac. Captuseala este in general realizata dintr-o tesatura respirabila, tratata antimicrobian, care permite izolarea piciorului de temperaturile scazute, dar si evitarea transpiratiei excesive pe timpul verii. Ajustarea pe gamba cu ajutorul curelelor sporeste confortul la deplasare. Cizmele inalte permit intrarea in apa mult mai adanc, fara grija udarii picioarelor, ceea ce este de mare ajutor in pescuitul la musca.

Marimea, culoarea si materialul cizmelor de pescuit

Cizmele de pescuit trebuie sa aiba exact marimea pe care o poarta pescarul de regula. Daca sunt stramte, pot provoca disconfort si probleme circulatorii. Daca sunt mai largi, in ideea adaugarii unei perechi de sosete suplimentare pe timp de iarna, pot afecta stabilitatea. De regula, cizmele de calitate au captuseli si sosete din pasla incluse, care contribuie la buna izolare termica a piciorului pe timp de iarna si nu este nevoie de mai multe perechi de sosete.
Toate cizmele de pescuit de la MaxLife sunt confectionate din materiale de calitate, cauciuc, neopren, au caracteristici impermeabile si izolante deosebite si se intretin usor. Cizmele din neopren sunt mai usoare si mai potrivite unui pescar mobil, cele din cauciuc au o impermeabilitate si o rezistenta deosebita, desi sunt mai grele. Toate articolele au culori neutre, pentru a nu perturba pestele si a se integra perfect in decor.

Citeste si:
Cum se face corect o montură pentru crap?
Cum se face corect o montură...

Alegerea cizmelor potrivite contribuie la succesul unei partide de pescuit, asigurand pescarului libertate de miscare, o mai buna mobilitate in timpul pescuitului, atat pe uscat, cat si prin apa, confort si stabilitate.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Aprilie 2023 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.