Pleoapele căzute reprezintă o problemă frecvent întâlnită, considerată de multe ori o consecință firească a înaintării în vârstă și a pierderii elasticității pielii, dar care poate avea și alte cauze. Indiferent de motiv, are adesea un impact negativ asupra aspectului nostru fizic și, în unele cazuri, chiar și a vederii.[2] Există însă soluții pentru această problemă, iar în rândurile de mai jos vei descoperi care sunt câteva dintre acestea.

Blefaroplastia

Blefaroplastia este o procedură chirurgicală al cărui rol este tocmai acela de a îmbunătăți aspectul pleoapelor, prin îndepărtarea excesului de piele și grăsime de la nivelul acestora și întărirea și repoziționarea mușchiului levator. Este, în primul rând, o procedură cosmetică, dar poate contribui și la îmbunătățirea vederii, în acele cazuri în care lăsarea pleoapelor superioare este responsabilă de obstrucționarea acesteia.

O astfel de intervenție pentru corectarea pleoapelor căzute este recomandată, de regulă, persoanelor cu vârsta peste 30 de ani, cu o stare bună de sănătate, care nu suferă de afecțiuni oculare și care au așteptări realiste. Blefaroplastia nu reprezintă o soluție eficientă pentru cearcăne sau riduri faciale și, deși te poți aștepta la o îmbunătățire a aspectului fizic, nu-ți va modifica drastic structura facială. Pentru rezultate mai bune, în funcție și de ce alte aspecte te mai deranjează, ea poate fi combinată însă cu alte proceduri, cum ar fi, de exemplu, liftingul sprâncenelor.[2]

Fillerele dermice

Dacă nu ești încă gata să apelezi la o intervenție chirurgicală, există și alte opțiuni, între care și cea a fillerelor dermice, cum sunt cele cu acid hialuronic. Ele sunt folosite pentru a adăuga volum anumitor zone ale feței și a îmbunătăți aspectul ridurilor, dar pot ajuta la obținerea unui efect de ridicare a sprâncenelor, ceea ce ar putea avea un efect pozitiv și asupra pleoapelor lăsate. Avantajul acestei metode este că procedura nu durează mai mult de câteva minute, nu necesită recuperare, iar rezultatele sunt imediate. Totuși, pentru menținerea rezultatelor, va fi necesară repetarea procedurii în viitor.[1]

Tratamentul cu Botox

O altă posibilă soluție este reprezentată de tratamentul cu toxină botulinică. Spre deosebire de fillerele dermice, acesta nu umple ridurile, ci blochează contractarea mușchilor, obținându-se astfel o relaxare a acestora, ceea va ameliora aspectul liniilor fine și al ridurilor. În funcție de zona în care se fac injecțiile, se poate obține un efect de ridicare a sprâncenelor. Atenție totuși! Proasta poziționare a acestora poate accentua efectul de lăsare a sprâncenelor și al pleoapelor. Ca și în cazul fillerelor dermice, procedura este rapidă și te poți bucura de rezultate imediate, dar nu permanente.[1]

Citeste si:
Cum s-a ajuns la falimentul Euroins. Ce soluție are ASF
Cum s-a ajuns la falimentul...

Cum să alegi tratamentul potrivit pentru tine

Consultarea unui specialist în chirurgie estetică este primul pas în alegerea tratamentului potrivit pentru tine. În funcție de cât de accentuată este problema și de cauza sa, acesta îți poate recomanda cele mai bune soluții, fie că este vorba de blefaroplastie sau de proceduri non-chirurgicale. Analizează cu atenție avantajele și dezavantajele fiecărei proceduri și asigură-te că ai înțeles exact la ce fel de rezultate te poți aștepta și când vor fi acestea vizibile. Nu uita nici că orice procedură presupune anumite riscuri și că, în funcție de tipul de tratament pentru care optezi, rezultatele nu vor neapărat permanente.
Pleoapele căzute pot avea un efect nedorit asupra aspectului nostru fizic și, în funcție de severitatea problemei, ne pot afecta inclusiv vederea, transformându-se într-o problemă pentru care vom căuta cât mai repede o soluție. Cea mai eficientă ar fi blefaroplastia sau operația de ridicare a pleoapelor. Pentru cei care nu doresc să apeleze la proceduri chirurgicale, există însă și alte soluții, inclusiv cele menționate mai sus. Dacă și pe tine te deranjează pleoapele lăsate, alege un specialist cu experiență și permite-i să te ajute să alegi soluția potrivită pentru tine.

Citeste si:
Se stinge lumina în Arad. Soluția primarului pentru a reduce...
Se stinge lumina în Arad....

Bibliografie:

1. Cherney, Kristeen. „Is It Possible to Get an Eyebrow Lift without Surgery?”, Healthline, 7 Jan. 2020, www.healthline.com/health/nonsurgical-eye-lift. Accessed 26 Apr. 2023.
2. „Eyelid Surgery (Blepharoplasty)”, Cleveland Clinic, 2019, my.clevelandclinic.org/health/treatments/8409-eyelid-surgery-blepharoplasty. Accessed 26 Apr. 2023.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Iunie 2023 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.