Îngrijirea unui animal de companie începe de fiecare dată de la asigurarea unui mediu de viață cât mai sănătos și continuă cu o atentă monitorizare din partea unui medic veterinar.

Pe lângă administrarea vaccinurilor ideale, în funcție de vârsta și de talia animalului, nu uita că este important să investești și în suplimente veterinar de calitate, care să vină în completarea alimentației pe care i-o oferi prietenului tău necuvântător. Descoperă din rândurile de mai jos care este rolul suplimentelor și cum să le administrezi, pentru ca pisica ori câinele tău să se bucure de o sănătate excelentă!

Suplimente veterinar – ce sunt?

Suplimentele veterinare sunt concepute special pentru ca animalul tău de companie să primească un surplus de vitamine și calciu: acestea îl ajută să se dezvolte cât mai armonios din punct de vedere fizici, susținându-i toate funcțiile. Suplimentele sunt disponibile sub formă de tablete, prafuri ori uleiuri, în funcție de producătorul de la care provin, dar și de vârsta animalului căruia se adresează.

Ce tipuri de suplimente ai la dispoziție pentru câinele tău?

Foarte important este să știi că pe piață găsești o varietate de suplimente veterinare pentru animalul tău de companie. Acestea sunt, însă, împărțite în mai multe grupe, în funcție de rolul pe care îl au:
• suplimente pentru articulații – aceste produse au rolul de a întări articulațiile animalelor. De exemplu, pe măsură ce câinii cresc, iar greutatea lor sporește, presiunea pe care o aplică pe toate cele 4 picioare este din ce în ce mai mare. Patrupedelor nu pot face face noii presiuni decât dacă le oferi un surplus de vitamine speciale în acest sens. Totodată, suplimentele ajută câinii să își păstreze o mobilitate sporită și să reducă rigiditatea articulațiilor către etapa de seniori;
• suplimente pentru blană și piele pentru câini – sunt foarte bogate în acizi grași Omega6 și Omega3, care ajută la o dezvoltare excelentă a blănii, dar și a pielii animalelor;
• vitamine și minerale – sunt recomandate pe tot parcursul vieții, ajutând la o dezvoltare armonioasă;
• suplimente pentru digestie – dacă prietenul tău necuvântător se confruntă cu probleme de digestie, nu ezita să apelezi la suplimente speciale în acest sens, care să îl ajute să își recapete tranzitul corect;
• suplimente pentru seniori – pe măsură ce timpul trece, animalul tău de companie începe să-și piardă din mobilitate, așa că trebuie să îl ajuți cu produse de specialitate, care să îi susțină digestia, dar și articulațiile.

Citeste si:
Românii, mai atenți la mâncare, dar nu și la suplimente. Iau...
Românii, mai atenți la...

Cum să administrezi corect suplimentele nutritive?

În ceea ce privește administrarea corectă a suplimentelor, este bine să ții cont de sfatul unui medic de specialitate. El va ști să îți recomande cantitatea de tablete pe care să i-o dai animalului, în funcție de vârsta acestuia, dar și de greutatea pe care o are. De exemplu, pe măsură ce câinele tău crește, trebuie să îi adaptezi și suplimentele veterinare, astfel încât acestea să își facă efectul.

Cum să păstrezi suplimentele corect?

Între utilizări, asigură-te că păstrezi suplimentele într-un loc ferit de umezeală, dar și de razele foarte puternice ale soarelui, astfel încât tabletele să își păstreze proprietățile. Totodată, ai grijă să închizi capacul ermetic!
Veteco.com îți pune la dispoziție o gamă foarte largă de produse excelente, care vin în sprijinul prietenului tău necuvântător. Online găsești, pe lângă suplimentele veterinare și solutii antiparazitare de calitate, care îți feresc patrupedul de foarte multe boli și virusuri periculoase, așa că nu ezita să investești în produsele potrivite! Tot aici găsești și cele mai bune vaccinuri, care îți protejează patrupedul pe termen lung, însă discută întotdeauna cu un medic de specialitate înainte de administrare!

Citeste si:
Cum să eviți stările negative pe timpul iernii
Cum să eviți stările negative...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iunie 2023 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.