În luna decembrie, târgurile de Crăciun sunt preferatele turiștilor. Acestea se fac în cele mai mari și frumoase orașe din țară, iar cei care le amenajează se află într-o competiție continuă. Brazii care mai de care, locurile în care oamenii pot servi mâncare tradițională românească, dulciuri sau vin fiert și locurile în care se pot poza sau îl pot întâlni cu Moș Crăciun sunt doar câteva dintre aspectele pe care pun accentul româniil, în momentul în care decid să viziteze un astfel de târg. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că târgurile noastre de Crăciun se află în top 10 cele mai frumoase din Europa, iar acesta nu poate fi decât un motiv de mândrie. Preferatul tău care este?

Târgurile de Crăciun din România, cele mai frumoase din Europa

Târgul de Crăciun din Craiova

De la OrangeNoire3/Shutterstock

În topul celor mai frumoase târguri de Crăciun 2022 se află Budapesta (Ungaria), Metz (Franța), Bruxelles (Belgia), Viena (Austria), Govone & Asti (Italia), Praga (Cehia), Leipzig (Germania), Zagreb (Croația), iar printre acestea se află și târgul de Crăciun din Craiova, unde se țin concerte, unde există tot felul de ateliere și standuri cu mâncare. De asemenea, acesta se întinde pe o suprafață de peste un kilometru pătrat

Anul acesta ne dorim să urcăm în clasament. Față de anul trecut, am dublat numărul de luminițe, de beculețe. Este cel mai mare și mai frumos târg din țară, avem căsuțe făcute de artiști special pentru Craiova. Referitor la costuri, nu consumăm foarte mult, am verificat facturile, am făcut calcule. În plus, pe noi nu ne costă niciun leu instalațiile pentru că avem un contract cadru cu operatorul de iluminat public. Obligația acestuia este să ne asigure iluminatul de sărbători", a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, potrivit adevarul.ro.

Târgul de Crăciun din București

De la Vlad Ispas/Shutterstock

Târgul de Crăciun din Piața Constituției este vizitat anual de peste un milion de români, care își doresc să simtă magia sărbătorilor de iarnă, să facă poze și să rămână cu amintiri cu frumoase, dar și să servească multe feluri de mâncare și un vin fiert. Alții aleg să meargă la patinoar, să participe la concertele care se organizează aproape în fiecare seară și să se distreze alături de artiștii lor preferați sau, pur și simplu, să se plimbe printre căsuțe și să cumpere cadouri pentru cei dragi.

Târgul de Crăciun al Municipiului București este deschis publicului în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022, zilnic, de luni până vineri, între orele 12:00-23:00 iar sâmbăta și duminica între orele 10:00-23:00, accesul vizitatorilor fiind gratuit.

Citeste si:
Destinații de schi din Europa care îți vor salva bugetul
Descoperă destinațiile de...

Târgul de Crăciun din Sibiu

De la Calin Stan/Shutterstock

Târgul de Crăciun din Sibiu este unul dintre cele mai frumoase din țară și se remarcă printr-un decor de poveste chiar în Piața Mare din oraș. Acesta este preferat de multă lume, care dorește să se bucure de atmosfera de Crăciun, datorită faptului că este situat în Despresiunea Sibiului, unde ninsorile sunt la ele acasă.

„Cel mai magic târg de Crăciun din România nu are loc în București, ci la 4,5 ore distanță spre nord, pe străzile pietruite din Sibiu. În marea piață, peste 100 de tarabe vor vinde decorațiuni festive, jucării pentru copii și ceramică locală, precum și vin fiert, turtă dulce și castane prăjite. În acest an, vor exista o roată mare, un carusel și o grotă a lui Moș Crăciun. Vinul fiert, turta dulce și castanele prăjite sunt toate în meniu, dar păstrați loc pentru specialități locale precum Kürtőskalács (prăjituri la proțap) și cozonac (pâine dulce)”, este descrierea portalului de turism, potrivit celor de la economedia.ro.

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

De la ecstk22/Shutterstock

Piața Unirii din Cluj-Napoca este cea care găzduiește și anul acesta Târgul de Crăciun, care în 2018 a fost nominalizat la European Best Christmas Market de către European Best Destinations, datorită decorului spectaculos pe care l-a adus în atenția oamenilor. Colindele, tradițiile și obiceiurile populare sunt în centrul atenției și anul acesta.

„Zeci de concerte vor avea loc pe scena amplasată în Piața Unirii. Vor concerta, printre alții, Voltaj, Direcția 5, Iuliana Beregoi, Alexandra Ușurelu, Semnal M, Blue Ink Jazz Quartet, Vibes Live Band, Școala de muzică Rock Academy, Școala de Muzică Voltaj Academy, Școala de muzică Music Hub, Kids Sing Academy, Școala de Muzică The Beat, Timothy Kross, Incubatorul de Muzică și Incubatorul de Folclor, Zestrea Ardealului, Clubul Vedetelor (Muguri de Folclor), Florian Roșan, Gadjo Dilo, Ministar, Maria Golban Șomlea și Paula Rad. Lor li se vor alătura zeci de coruri și grupuri de colindători de la grădinițele, școlile și liceele din oraș.”, a transmis Primăria orașului.

Citeste si:
România, prezentă la Summitul Francofoniei de la Paris în perioada...
România, prezentă la Summitul...

Târgul de Crăciun din Oradea

De la ecstk22/Shutterstock

Oradea este punctul de întâlnire a două bucătării - cea românească și cea maghiară, iar cozonacul, ciocolata sau șunca de casă și murăturile sunt doar câteva dintre mâncărurile pe care trebuie să le guști, dacă ajungi acolo. Acesta este amplasat în Piața Unirii din oraș și este înconjurat de o mulțime de clădiri superbe.

Târgul de Crăciun din Timișoara

De la ecstk22/Shutterstock

Dacă vrei să ai parte de voie bună, dar și meșteșugari locali, artiști, ateliere pentru copii și mâncăruri tradiționale, trebuie să vizitezi Târgul de Crăciun din Timișoara

”Programul artistic integral al Târgului de Crăciun urmează a fi anunțat în curând. 50 de căsuțe vor înveseli, astfel, Piața Victoriei, conform unui proiect arhitectural al asociației sibiene „Events for Tourism”, organizator tradițional al Târgului de Crăciun de la Sibiu. Și, pentru că ne dorim o varietate cât mai mare a comercianților prezenți în târg, platforma de înscriere este pusă la dispoziție, în acest an, tot de asociația sibiană, care deține o bază de date de peste 1100 de comercianți. Patinoarul și călușeii nu vor lipsi din decorul de Crăciun, spre bucuria copiilor. De asemenea, micile „târguri” din cartiere îi vor bucura, și în acest an, pe cei care nu găsesc timp să treacă prin zona centrală.”, a transmis Primăria orașului.

Citeste si:
Destinații inedite din Europa - orașe medievale fascinante
Destinații inedite din Europa...

Târgul de Crăciun din Brașov

De la SCStock/Shutterstock

Târgul de Crăciun din Brașov este situat în centrul orașului, foarte aproape de Biserica Neagră și oferă o imagine desprinsă din poveste. Poți găsi produse artizanale, mâncăruri de tot felul, dar și băuturi calde, pentru a te bucura de o experiență de neuitat alături de prietenii sau de familie.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Decembrie 2022 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.