Este logic, dacă mașina de cusut nu mai merge, nu îți poți finaliza proiectul de croitorie. Indiferent de experiența în croitorie, există o mulțime de motive pentru care mașina de cusut întâmpină probleme. Chiar și cea mai scumpă, fiabilă și de înaltă calitate mașină de cusut, ca orice alt aparat electronic, poate începe din senin să nu mai funcționeze corect sau să se oprească cu totul.

Iată 5 situații în care mașina de cusut electrică poate înceta brusc să funcționeze și ce să faci în fiecare dintre situații.

1. S-a blocat ața

Poate cea mai frecventă problemă care împiedică mașina de cusut sau mașina de surfilat să funcționeze corespunzător este blocarea firului de ață. Dacă firul superior sau firul bobinei se rupe brusc sau se agăță de ceva, acest lucru poate face ca mașina de cusut să se oprească și să se blocheze. Verifică bobina pentru a te asigura că niciun fir sau scame nu blochează acul să coboare și să urce.

Pentru a evita această situație, curăță frecvent mașina de cusut pentru a elimina orice urmă de scame și ață. Se mai întâmplă acest lucru dacă ața aleasă este mai groasă decât acul, este de proastă calitate sau ai înfășurat bobina cu mâna.

TIPS: Pentru a preveni astfel de probleme, folosește întotdeauna o ață de cusut de bună calitate și asigură-te că nu face noduri în timp ce se înfilează pe bobină.

2. Urmează să se termine firul de ață

Mașinile de cusut computerizate se opresc automat când firul de bobină este aproape gol, tocmai pentru a te anunța că în curând vei rămâne fără ață. Dacă ai o mașină de cusut electrică, modernă, vei vedea o notificare pe ecran.

TIPS: Când începi un proiect nou și nu vrei ca mașina de cusut electrică să se oprească într-o zonă importantă, verifică bobinele cu ață.

3. Mașina de cusut nu primește curent

Dacă mașina ta de cusut electrică nu dă semne de viață și nu i se aprinde ecranul, este posibil să nu primească energie. Așadar, verifică dacă este conectată la priză, dacă există curent electric sau este o pană de curent sau dacă firul a suferit vreo defecțiune.

Citeste si:
Prețuri noua Honda e:Ny1 în România: electrica, start de la 51.500...
Prețuri noua Honda e:Ny1 în...

Cablul de alimentare se poate desprinde pe măsură ce coși, mai ales dacă masa vibrează foarte mult. Dacă firul este abia introdus, un semn care arată că s-a desprins cablul mașinii de cusut este că becul va lumina intermitent sau nu se va aprinde.

Foto: Shutterstock.com

TIPS: Dacă ecranul mașinii de cusut nu se aprinde sau funcționează cu intermitențe, verifică firul de alimentare. Există două puncte de conectare de verificat — la priză și la mașină, așa te asiguri că nicio conexiune nu s-a desprins.

4. Motorul mașinii de cusut s-a suprasolicitat

Când motorul mașinii de cusut se încălzește prea mult, se oprește automat pentru a preveni deteriorarea mașinii. Motorul se poate supraîncălzi dacă vei coase fără oprire ore în șir sau pe viteză foarte mare. Aceeași situație o vei regăsi și la alte aparate electronice, de exemplu la aspirator.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

TIPS: Pur și simplu, deconectează mașina de cusut și așteaptă o oră sau mai mult pentru a o lăsa să se răcească. Acesta este un bun moment pentru a face și tu o pauză.

5. Bobinatorul este cuplat

Dacă bobinatorul de înfilat ață este cuplat, mașina de cusut nu va coase. Chiar dacă pare o greșeală de începători, există multe persoane cu experiență în croitorie care uită de acest lucru sau nu verifică acest aspect, deoarece se gândesc la probleme mai complicate.

TIPS: Ai grijă să nu atingi din greșeală bobinatorul în timp ce coși, deoarece mașina de cusut nu va mai funcționa brusc.

Dincolo de aceste situații în care mașina de cusut electrică nu mai coase, există situații în care este nevoie să apelezi la un profesionist. Tehnicienii de service pentru mașini de cusut sunt instruiți pentru a identifica problemele comune, cât și pe cele complicate.

Citeste si:
Ce lichide să verifici și să schimbi la mașina ta, pentru a evita...
Ce lichide să verifici și să...

Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Noiembrie 2022 - 06 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.