Te-ai hotărât să mănânci mai sănătos? La fel ca orice angajament, abordarea unui stil de viață mai sănătos poate fi la început copleșitor.

Însă, tehnologia a ajuns departe, iar producătorii de electrocasnice au adus pe piață aparate potrivite pentru a face tranziția de la gătit „mai puțin sănătos” la „sănătos”. Descoperă mai jos care sunt cele 3 electrocasnice de bucătărie pentru prepararea rețetelor sănătoase pe care și tu ar trebui să le ai.

  1. Friteuza cu aer cald

Îți plac cartofii prăjiți, aripioarele picante, șnițelele și parcă n-ai vrea să renunți la ele? Atunci friteuza cu aer cald este răspunsul.

Să-ți spunem pe scurt cum funcționează: gătește alimentele prin circulația aerului fierbinte în jurul lor. Felul de mâncare este încălzit la o temperatură foarte mare prin convecție, ceea ce duce la crearea unui exterior crocant (pe care toți îl iubim), necesitând un minim de grăsime. Am auzit cumva sănătos și gustos în același timp?

Un studiu din 2015 a demonstrat că alimentele gătite cu o friteuză cu aer cald sunt mai sărace în grăsimi. De asemenea, există unele dovezi că utilizarea unei friteuze cu aer cald reduce apariția unui compus cunoscut sub numele de acrilamidă cu până la 90%, în comparație cu prăjirea în ulei. Acrilamida este o substanță chimică care se formează atunci când alimentele bogate în amidon, precum cartofii, sunt gătite la temperaturi ridicate (peste 120 grade C).

  1. Deshidrator de alimente

Te întrebi ce este deshidratarea alimentelor? Deshidratarea sau procesul de eliminare a umidității din alimente pentru a ajuta la conservarea acestora este o metodă folosită de strămoșii noștri cu mult timp în urmă. Aceștia se bazau pe soare pentru a usca legumele, peștele și fructele pentru a scăpa de umezeala care formează bacterii; astăzi, totul este mai simplu cu un deshidrator de alimente.

Citeste si:
Cătălin Scărlătescu refuză să mai gătească un desert cunoscut. Ce...
Cătălin Scărlătescu refuză să...

Alimentele deshidratate pot fi o alternativă mai sănătoasă pentru gustări! Deshidratează fructe și adaugă-le în bolul tău de fulgi de ovăz, salate și smoothie-uri!

  1. Un blender - dar de care?

Blenderul este unul dintre cele mai utile electrocasnice pe care le poți avea în bucătărie și cu ajutorul cărora poți face mâncăruri delicioase și sănătoase. Dar există blender de imersie și blender obișnuit, de blat. Pentru ce este bun fiecare?

Blenderul de imersie

Ideal pentru supe cremă. Un blender de mână sau un blender de imersie este cea mai bună opțiune pentru a amesteca alimente fierbinți și cu volum mare. Dacă plănuiești să faci multe supe, atunci este o investiție excelentă.

Blanderul de blat

Potrivit pentru prepararea humusului, a sosurilor, shoothie-uri, shake-uri proteice și altele. Dacă vrei să prepari volume mai mici de mâncare de la zero, să faci piure de legume și să mixezi băuturi din fructe, acesta este aparatul potrivit pentru tine.

Citeste si:
Magazinele de electronice și electrocasnice, în prim-plan de Black...
Magazinele de electronice și...

Concluzie

Un mare beneficiu al gătitului acasă este că știi exact ce mănânci. Iar cu aceste 3 electrocasnice de mai sus, stilul tău de viață se va îmbunătăți considerabil. Te poți asigura că dieta ta este plină de fructe, legume, cereale și carne slabă, păstrând în același timp un conținut scăzut de grăsimi nesănătoase.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Noiembrie 2022 - 07 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.