Oale sub presiune - beneficii
De-a lungul timpului, oalele sub presiune și-au câștigat o popularitate deosebită datorită capacității lor de a găti alimentele rapid, fără a compromite calitatea. Primele oale sub presiune au fost invenția fizicianului francez Denis Papin în secolul al XVII-lea. De atunci, tehnologia a avansat semnificativ, iar astăzi avem dispozitive moderne, sigure și foarte eficiente.
Primul și cel mai evident beneficiu este că timpul de gătire scade dramatic cu niște oale sub presiune! Gătitul sub presiune are loc la o temperatură de peste 100°, motiv pentru care obținem această reducere a timpului de gătire.
Al doilea avantaj este o consecință a primului: economisirea energiei. Consecința unui timp de gătire redus înseamnă că vei consuma mai puțin gaz cu aceste oale sub presiune.
Vitaminele și mineralele rămân nealterate. Un lucru important de subliniat este că avantajele pe care le-am descris mai sus (economie de timp și de energie) nu compromit proprietățile organoleptice ale alimentelor! Și iată-ne ajunși la cel de-al treilea beneficiu major al utilizării unei oale sub presiune.
Deși are unele asemănări cu oala normală, de exemplu, poate fi folosită pe orice sursă de căldură (chiar și pe inducție) și are aceleași dimensiuni (22 cm sau mai mult în diametru), trebuie, bineînțeles, să respecți câteva reguli precise atunci când folosești oala sub presiune.
Există trei metode diferite de gătit cu ajutorul unei oale sub presiune:
1. gătitul la aburi, ideal pentru legume sau pește;
2. fierberea la foc mic, în special pentru carne și cereale și legume bogate în apă;
Top 5 motive pentru care blaturile de bucătărie lucioase sunt...
3. înăbușirea, în special pentru fripturi și, în sfârșit, sterilizarea pentru conserve.
Tigăi Tefal – ce-ar mai fi de spus despre ele?
Tefal nu este doar un brand: este sinonim cu inovația și calitatea în bucătărie. Creată în anii '50, compania Tefal a revoluționat gătitul prin introducerea stratului antiaderent, schimbând pentru totdeauna modul în care gătim și curățăm vasele de gătit. Folosind tigăi Tefal nu doar că previi lipirea mâncării, dar niște tigăi Tefal sunt și extrem de durabile, permițându-ți să le utilizezi ani în șir fără probleme.
Cum se compară tigăile Tefal cu alte tigăi? În primul rând, stratul antiaderent face posibil gătitul cu puțin sau deloc ulei, ceea ce înseamnă mese mai sănătoase. În al doilea rând, aceste tigăi sunt foarte ușor de curățat, economisind timp și efort. Și nu în ultimul rând, sunt extrem de versatile, permițându-ți să pregătești de la ouă ochiuri până la mâncăruri sofisticate.
Cum să-ți utilezi și amenajezi bucătăria în 2025 pentru eficiență...
Gândește-te la o rețetă rapidă și sănătoasă, cum ar fi pieptul de pui cu legume stir-fry. Cu o tigaie Tefal, poți pregăti legumele la temperaturi ridicate fără a te îngrijora că se vor lipi. În timp ce multe tigăi pot deveni problematice odată cu utilizarea intensivă, Tefal continuă să ofere performanțe excepționale. Chefi celebri și influenceri culinari din întreaga lume laudă aceste tigăi Tefal și înțelegem de ce: sunt un must-have pentru orice bucătărie modernă.
Ceaun din fontă – “ca la bunica acasă”
Cu o istorie ce se întinde pe mai multe secole, ceaunul de fontă a fost și rămâne un element esențial în multe bucătării românești. Cine nu-și amintește de mămăliga sau tocănița de vită a bunicii, gătită încet, pe foc mic, în acest ceaun de fontă?
Economie în bucătărie: 10 alimente sănătoase şi accesibile
Fonta este cunoscută pentru durabilitatea sa și pentru capacitatea de a distribui căldura uniform, asigurând o gătire perfectă indiferent de rețetă. Un ceaun de fontă poate trece din generație în generație, devenind o comoară de familie. Exemplele de rețete sunt numeroase: o tocăniță de vită cu legume de grădină, gătită lent, pentru a permite aromelor să se îmbine perfect, sau o mămăligă cremoasă, perfectă ca acompaniament pentru diverse feluri de mâncare realizate la un ceaun fontă.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Tragedie șocantă în showbiz. Celebrele gemene Kessler au murit mână în mână,...
Sursa: garbo.ro
-
Cum arată și cu ce se ocupă noul iubit al Deei Maxer? Meseria care îl va face...
Sursa: kudika.ro