A ne putea odihni noaptea este esențial pentru a avea suficientă energie zi de zi, pentru muncă și petrecut timp cu cei dragi. Or ce altă modalitate mai bună pentru a reuși acest lucru decât o igienă bună a lenjeriei de pat? Așternutul devine o piesă cheie pentru a vă putea relaxa și reîncărca bateriile. Dar cu atât mai mult e importantă o îngrijire bună și o curățare adecvată a lenjeriilor de pat.

Importanța igienei lenjeriilor de pat

Este extrem de important să acordăm atenție igienei în așternut, ținând cont că lenjeria de pat este practic în contact direct cu corpul nostru în timpul orelor de odihnă. La rândul său, o mai bună grijă față de aceasta crește durabilitatea materialelor din care este fabricată.

Iată câteva sfaturi pentru a vă menține lenjeriile de pat într-o stare excelentă.

Spălate la maximum două săptămâni

Cearșafurile sunt așternuturile care vor fi cel mai mult în contact cu corpul nostru și este foarte important să le păstrăm curate și proaspete. Primul lucru de care trebuie să ținem cont este să le spălăm maxim la fiecare 15 zile, deși este mai indicat să fie spălate o dată pe săptămână, pentru a evita contactul cu acarieni sau bacterii.

Când le punem în mașina de spălat, va trebui să ne uităm la etichetele de spălare unde producătorul ne spune cum să facem acest lucru în mod corespunzător. Deoarece seturile de lenjerie de pat nu au de obicei pete foarte dificile, cel mai normal este să le speli cu apă caldă sau fierbinte pentru a putea elimina toate bacteriile. Dacă mașina noastră de spălat are un program adecvat pentru fiecare tip de țesătură, perfect, curățarea se va face cu mult mai multă precizie.

Odată spălate, le putem usca în uscător fără nicio problemă, dar este mai indicat să le uscați în mod natural și în aer liber pentru a păstra culorile și modelul intacte.

Pilotele, caz aparte

În cazul cuverturilor de pat, a pilotelor și a plapumelor, putem folosi aceleași trucuri. La fel ca restul așternuturilor, cel mai bine este să puneți numai plapuma sau cuvertura în mașina de spălat și să spălați cu cicluri scurte la o temperatură ridicată. Deși toate pilotele și cuverturile de pat pot fi spălate la fel, este important să vă uitați la etichetele de spălare pentru o îngrijire exactă, deoarece materialul din care sunt fabricate poate varia.

Uscarea în uscător este cea mai rapidă astăzi, dar pentru aceste tipuri de produse, uscarea în aer liber este mai bună. Pentru aceasta, întindem complet pilota sau plapuma pe o suprafață plană, evitând astfel ca unele părți să rămână umede și totul să se usuce în mod egal.

Citeste si:
Elena Gheorghe are probleme serioase de sănătate. Cu ce afecțiune...
Elena Gheorghe are probleme...

Un alt truc pentru a împiedica umplutura pilotelor să se întărească sau să se acumuleze într-o singură parte, este să puneți mai multe mingi de tenis în mașina de spălat. În acest fel, datorită loviturilor, umplutura va rămâne răspândită pe toată pilota sau plapuma.

Cum putem depozita așternuturile de pat?

Pentru a vă păstra în condiții optime lenjeria de pat, trebuie să urmați și câțiva pași. Lucrul esențial înainte de depozitare este să le spălăm și astfel să eliminăm bacteriile care pot deteriora lenjeriile în timpul în care nu le folosim. Odată spălate, este important să găsiți un loc de depozitare adecvat. Acest loc trebuie să fie un loc uscat, fără umiditate, curat și cât mai înalt posibil pentru a împiedica praful să ajungă la ele. Dacă nu aveți un loc înalt, căutați o cutie sau o ladă de pat sau similar, unde acestea poate fi păstrate în aceleași condiții optime.

Citeste si:
STUDIU. Somnul de mai puțin de 5 ore duce la apariția mai multor boli
STUDIU. Somnul de mai puțin...

Dacă urmăm acești pași, vom putea obține o igienă perfectă în lenjeriile de pat , care te vor ajuta să obții atât de mult dorita odihnă pe care o cauți. V-am dat deja trucurile, acum depinde de voi să le puneți în practică.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Mai 2021 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.