Pandemia de coronavirus a afectat întreaga populație în cele mai neașteptate moduri. De la concedieri la nevoia de mai mult timp liber pentru supravegherea copiilor, toate măsurile impuse de autorități au avut și efecte negative, iar în aceste momente ai mai multe șanse de a te regăsi într-un impas financiar sau chiar o criză personală. Trebuie să știi să-ți gestionezi finanțele atât atunci când te afli în această situație, cât și preventiv, pentru a fi în siguranță în momentele mai dificile. Iată ce poți face:

Fă un credit rapid

Cheltuielile neprevăzute sunt una dintre problemele principale în momentul în care te afli într-o criză personală. Cu atât mai mult cu cât acestea apar atunci când vrei să pui bani deoparte sau ai și alte cheltuieli care nu mai pot aștepta.

Una dintre soluțiile pe care le ai la îndemână este un imprumut rapid cu buletinul. În acest fel poți plăti orice factură importantă rămasă neachitată, poți acoperi costuri de spitalizare pentru tine sau familia ta și poți să achiziționezi lucruri de care ai urgent nevoie.

Important este, totuși, să iei în considerare posibilitatea de a achita împrumutul fără a adăuga o datorie la activ într-o perioadă dificilă.

Gestionează cheltuielile

Reducerea cheltuielilor, cât și prioritizarea celor mai importante pot preveni un impas financiar. Mai ales la începutul unei perioade de criză mondială, acești pași sunt esențiali pentru a trece cu bine prin aceasta. Învață din efectele pandemiei de coronavirus și nu-ți lăsa economiile la voia întâmplării.

Asigură-te că ai suficienți bani pentru a plăti facturile la utilități, pentru alimente, dar și pentru pasiunile tale. De asemenea, dacă muncești independent este și mai important să ai un cont de economii pe care să te bazezi în perioada în care nu ai suficiente proiecte.

Prioritizează cheltuielile care te ajută să avansezi în domeniul de muncă sau care pot genera un nou venit pe termen lung. Acestea includ cursuri de calificare online sau în persoană, dar și cursurile fără frecvență la o facultate, de exemplu.

Caută soluții temporare

Când te afli deja într-un impas financiar poate fi greu să vezi lumina de la capătul tunelului, însă trebuie să fii conștient că aceasta va apărea doar dacă depui efort să remediezi situația. Dacă ai posibilitatea, găsește soluții precum un al doilea job, iar dacă deja activezi printr-un PFA sau un SRL și te afli într-o situație delicată, nu ezita să-ți cauți un loc de muncă. În acest fel, poți – măcar temporar – să ai venituri în plus, care te vor ajuta să faci față cheltuielilor și să nu întâmpini probleme mai grave.

Citeste si:
Sfaturile utile care te ajută să treci cu bine peste un impas...
Sfaturile utile care te ajută...

Dacă ai prieteni sau cunoștințe în domenii precum contabilitate sau management, cere-le sfatul cu privire la pașii pe care ar trebui să-i urmezi pentru a-ți salva mica firma și pentru a nu renunța definitiv la activitate. Soluțiile temporare se pot dovedi a fi eficiente pe termen lung, mai ales dacă te consulți cu experți în domenii precum consultanța.

De asemenea, dacă ai o pasiune pe care o poți transforma într-o afacere profitabilă, nu ezita să-ți asumi acest risc. În special într-o perioadă în care veniturile tale scad considerabil sau ți-ai pierdut locul de muncă, este important să ai mintea deschisă spre noi oportunități.

Situațiile de criză financiară personală sunt o realitate pentru o mare parte din populație, în special în această perioadă marcată de nesiguranță, căderea burselor și pierderea locurilor de muncă. Analizele inițiale au estimat că aproape 200 de milioane de angajați își vor pierde jobul din cauza pandemiei în întreaga lume. Ține cont de situațiile neprevăzute și pregătește un plan pe care îl poți pune în aplicare ori de câte ori ai probleme de ordin financiar.

Citeste si:
Biletele de avion, mai scumpe din 2021. Zeci de companii aeriene au...
Biletele de avion, mai scumpe...

Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.