Atunci când te confrunți cu probleme financiare, deci ai un impas în viața personală, știi cât de important este să găsești cele mai bune soluții ca să treci cu bine peste această perioadă. Dacă ai o urgență financiară, analizează foarte bine situația și, în funcție de prioritățile tale, apelează la cele mai eficiente măsuri. Așadar, iată câteva dintre sfaturile cu ajutorul cărora să treci cu bine peste un impas financiar.

Ai nevoie de venituri suplimentare

E clar că atunci când bugetul lunar nu îți mai ajunge ca să acoperi toate cheltuielile, mai ales pe cele neprevăzute, ai nevoie de venituri suplimentare, ca să poți să te redresezi din punct de vedere financiar. Ai putea să îți iei un al doilea job, ca să îți completezi veniturile și să câștigi mai mulți bani. Drept urmare, este necesar să faci anumite sacrificii, deci să renunți la timpul liber, ca să poți strânge suma necesară, astfel încât să nu mai ai probleme.

Vezi care este soluția potrivită pentru tine. Fie îți schimbi jobul și cauți un loc de muncă mai bine plătit, iar pentru asta s-ar putea să ai nevoie de anumite certificări, deci să investești în cursuri de specializare, ori îți mai iei un serviciu part-time. Pe de altă parte, poți să lucrezi și pe bază de proiect și să îți faci programul după bunul plac.

Apelează la soluții rapide în cazul unei urgențe

Uneori, o criză financiară trebuie soluționată într-un timp scurt, deci nu mai ai timp de pierdut ca să rezolvi problema respectivă. În consecință, dacă nu ai cum să faci rost de bani, iar resursele tale financiare sunt limitate pe moment, poți aplica online pentru imprumuturi rapide, ca banii să îți intre instant în cont, direct pe card. Este important să rezolvi impasul financiar cât mai repede atunci când ai o urgență, ca să scapi de stres și de potențiale prejudicii.

De exemplu, poate ai o problemă de sănătate, ești în urma cu plata facturilor, se produce un eveniment neplăcut în familia ta sau ai întârziat cu achitarea ratelor. Atunci când asemenea obstacole apar în viața ta, este necesar să iei măsuri prompte și să nu mai stai pe gânduri.

Citeste si:
3 soluții financiare smart pentru creșterea afacerilor mici online
3 soluții financiare smart...

Renunță la bunurile de care nu mai nevoie

Atunci când ai o problemă financiară și trebuie să faci rost de bani, este indicat să îți vinzi obiectele pe care nu le mai folosești ori pe cele de valoare, care nu au un rol practic sau care nu îți afectează în mod direct traiul de zi cu zi. Vezi care sunt bunurile la care poți renunța. Poate fi un telefon, anumite bijuterii, haine, obiecte de mobilier sau chiar mașina personală.

Trebuie să strângi cureaua pentru o perioadă

Uneori, ca să faci față problemelor financiare, trebuie să faci anumite sacrificii, ca să poți să pui bani deoparte. Dacă vrei să reduci din cheltuieli, este necesar să strângi cureaua pentru o perioadă, deci să fii cumpătat și să renunți la lucrurile care nu au o utilitate practică. De exemplu, în loc să te deplasezi cu mașina, poți să apelezi la mijloacele de transport în comun, ca să nu mai dai bani pe benzină sau pe locurile de parcare.

Citeste si:
Sfaturi utile care te ajută să pui pe picioare prima ta afacere
Sfaturi utile care te ajută...

Pe de altă parte, poți să nu mai mergi la restaurant sau, în loc să îți comanzi mâncare, să o prepari tu. În plus, dacă nu ai nevoie neapărat de anumite articole vestimentare, renunță la shopping pentru ceva timp, până te pui pe picioare din punct de vedere financiar. Doar așa vei reuși să pui bani deoparte.

Până la urmă, tu știi cel mai bine care sunt prioritățile tale și care este soluția cea mai bună pentru tine.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Mai 2022 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.