Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD), a fost huiduit de mulțime în timp ce ținea un discurs de Mica Unire, la Iași.

Reacția lui Marcel Ciolacu după ce a fost huiduit la Iași, de Mica Unire

Liderul PSD Marcel Ciolacu a adresat marţi, în discursul rostit la Iaşi cu ocazia Cilei Unirii Principatelor, un îndemn la unitate pentru atingerea obiectivelor comune, creşterea economică şi a nivelului de trai al românilor.

Pe tot parcursul discursului, s-au auzit fluierături din mai multe zone ale pieței. La începutul discursului, Marcel Ciolacu a transmis publicului care îl huiduia: „Eu chiar vă iubesc”.

Marcel Ciolacu a fost prezent, marţi, la manifestările de Ziua Unirii de la Iaşi. Când a luat cuvântul, șeful PSD a fost huiduit de o parte dintre cei prezenți. Oficialul le-a transmis acestora: „Eu chiar vă iubesc, mai ales într-o zi atât de aleasă”.

Pe urmă, Marcel Ciolacu a declarat că doar uniți putem depăși orice obstacole. „În urmă cu 164 de ani, românii, popor şi conducători, au scris primul paragraf al istoriei statului naţional unitar român, o istorie marcată de multe momente dificile, o istorie de-a lungul căreia, de fiecare dată, am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacole, că doar împreună putem crea un viitor mai bun.

Acum 164 de ani, apropierea culturală şi economică puternică între cele două principate a condus la unitate. Atunci, în 1859, unitate nu a însemnat doar că poporul să fie unit, unitatea a fost şi între conducători.

Personalităţi puternice, cu viziuni proprii şi convingeri diferite, au reuşit să se unească pentru un scop comun: unirea Moldovei cu Ţara Românească. Unitatea a făcut diferenţa. Unitatea a adus progresul”, a precizat preşedintele PSD.

Citeste si:
Gigi Becali, reacție cutremurătoare în ceea ce privește războiul...
Gigi Becali, reacție...

„Când am fost uniți, am scăpat de dictatură”

El a completat că atunci când am fost uniți am scăpat de dictatură și am intrat în NATO și în Uniunea Europeană. „Când am fost uniţi, am făcut România Mare. Când am fost uniţi, am scăpat de dictatură. Toţi împreună, uniţi, am reuşit să ne găsim aliaţi de nădejde pentru a apăra securitatea ţării odată cu aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană. Unitatea este soluţia.

Tot uniţi să intrăm în spaţiul Schengen, tot uniţi, să dezvoltăm economic toate regiunile ţării, împreună, urmărind aceleaşi obiective. Tot uniţi să continuăm ceea ce am făcut în ultimul an, la propriu, nu pe hârtie, unirea tuturor regiunilorţării prin autostrăzi, pentru că doar împreună cu aceleaşi obiective putem continua să atragem mai multe fonduri europene.

Citeste si:
De când vor putea merge românii în SUA fără vize. Anunțul oficial...
De când vor putea merge...

Tot împreună putem creşte economia românească. Vă îndemn, aşadar, să lăsăm deoparte tot ce ne desparte şi uniţi să ne urmărim cu perseverenţă obiectivele comune creşterea economică şi creşterea nivelului de trai al românilor. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”, a mai afirmat Ciolacu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Ianuarie 2023 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.