Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, vrea o taxă de solidaritate pentru averile acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri „cu adevărat nesimțite”.

Marcel Ciolacu vrea taxă pe bogăție

Liderul PSD a declarat, joi, că va propune mediului de afaceri din România să discute „cu franchețe” despre taxarea bogăției și a companiilor cu profituri mari.

„Taxarea bogăţiei şi a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei şi a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos.

Asta arată că PSD a acţionat corect când a impus în Coaliţie taxa de solidaritate în energie şi că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi şi a profiturilor exagerate.

Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimţite", a scris președintele social-democrat, joi, pe Facebook.

Marcel Ciolacu a menționat că statul va aduna astfel resursele necesare pentru a ajutat atât „milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții”, cât și companiile românești, îndeosebi IMM-urile.

„Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu francheţe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluţie fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât şi mai multă justeţe economică", a conchis liderul PSD.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Ianuarie 2023 - 07 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.