Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a adresat o scrisoare deschisă cancelarului austriac Karl Nehammer. Liderul PSD îl invită pe austriac în România pentru a vedea cu ochii lui eforturile României și a românilor pentru a ajunge în Schengen, deoarece ei merită acest lucru. Scrisoarea a fost publicată în cotidianul austriac Die Presse, la rubrica de Publicitate.

Ciolacu i-a trimis o scrisoare cancelarului austriac

Liderul PSD, Marcel Ciolacu i-a adresat o scrisoare cancelarului austriac, Karl Nehammer. În scrisoare Ciolacu menționează despre cum votul Austriei contra intrării României în Schengen a afectat soarta a milioane de români, care aveau tot dreptul să fie parte din acest spațiu. România ar fi trebui să fie acum în Schengen, deoarece a făcut totul pentru acest pas și a îndeplinit toate condițiile.

Liderul PSD a mai spus că legăturile dintre români și austrieci au fost destul de bune, cu atât mai mult că multe companii din Austria se regăsesc pe piața din România. Statul român a avut mare grijă de granițe, mai ales în ultimul an de la izbucnirea războiului din Ucraina, la un pas de hotarele României.

Marcel Ciolacu a îndrăzit și i-a făcut o invitație cancelarului austriac pentru a veni în România și pentru a se convinge singur că statul este în drept să facă parte din Schengen, deoarece România a făcut și face tot posibilul pentru a-și apăra hotarele, menține o relație stabilă la granițele comune cu Moldova și Ucraina și face față războiului care are loc chiar în coastele țării.

Oficialul român spune că România depune eforturi zilnice pentru a ajunge în Schengen și este ferm convins că țara sa merită pe deplin să fie parte din acest spațiu de liberă circulație.

„Domnului Karl Nehammer, Cancelarul Austriei

Domnule cancelar,

Prin decizia dumneavoastră, 19 milioane de români au fost lipsiți de dreptul legitim de a fi parte a spațiului Schengen. Dacă decizia dumneavoastră ar fi fost corectă, România trebuia astăzi să se bucure într-o horă a fraternității alături de toată Europa.

Citeste si:
Când am putea intra în Schengen. România e de acord să primească...
Când am putea intra în...

Pentru că suntem la fel de europeni ca austriecii. Împărtășim aceleași valori și aspirații, iar companiile austriece fac de ani de zile afaceri foarte bune în România. Și, nu uitați, noi suntem cei aflați în prima linie a frontului cu Rusia, deci avem mare grijă de granițele noastre.

Trebuie să vedeți cu ochii dumneavoastră, Karl Nehammer! Trebuie să veniți în România să vă convingeți singur de eforturile țării mele și ale poporului meu. Trebuie să vedeți cum e să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Rusia. Să vedeți ce înseamnă sute de km de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova. Să vedeți cum am găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții. Să vedeți cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin portul Constanța. Să vedeți cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin!

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Trebuie să veniți în România și să vă convingeți de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la Viena și pentru că România și aliații săi din NATO muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni. Austria este sigură și datorită României, Karl Nehammer!

Vă invit împreună cu ministrul de Interne în România. Să vedeți toate eforturile pe care țara mea le-a făcut în această perioadă! Adevărul și dreptatea sunt de partea noastră și ele vor învinge întotdeauna!

Vă așteptăm în România, domnule Cancelar,

Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României

Președintele Partidului Social Democrat”, a scris liderul PSD în scrisoarea adresată cancelarului austriac.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Decembrie 2022 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.