În urma discuțiilor liderilor NATO la București ce au avut loc marți, aceștia au luat mai multe decizii importante. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că una dintre deciziile luate este sprijinul pentru Ucraina oricât ar fi nevoie.

Ce decizii s-au luat în declarația comună a liderilor NATO la București

În urma discuțiilor de marți ai liderilor NATO la București, în declarația comună adoptată de marii oficiali se regăsesc mai multe decizii importante. Una dintre acestea se referă la vina Rusiei în războiul declanșat în februarie 2022 asupra Ucrainei.

În declarația comună se arată foarte clar că Rusia este singurul vinovat de toate crimele, violențele și distrugerile nejustificate la adresa Ucrainei. Această țară a dat dovadă de o agresiune cruntă care încalcă principiile dreptului internațional și ale cartei ONU.

Prin urmare, liderii NATO au anunțat că se angajează să ofere în continuare sprijin politic, militar și practic Ucrainei, mai ales că președintele Vladimir Putin a transformat iarna într-o armă de război. Forțele ruse nu se opresc din a bombarda infrastructura civilă în Ucraina, dar cele mai multe atacuri sunt anume la rețeaua energetică. Ba mai mult, din cauza atacurilor asupra rețelei energetice afectată a fost și Republica Moldova, având întreruperi de curent electric de două ori deja la diferență de doar o saptămână.

La discuțiile NATO de la București participă Finlanda și Suedia

Alianța NATO a decis să ofere sprijin Ucrainei în ceea ce privește reconstrucția infrastructurii energetice. La discuțiile NATO care au loc zilele acestea la București, participă și Finlanda și Suedia, țări care vor să adere la alianța NATO.

De asemenea, s-a arătat și sprijinul pentru politica ușilor deschise a NATO, dar și pentru deciziile adoptate la summit-ul de la București în anul 2008.

Liderii NATO au ținut să sublinieze încă o dată că își își asumă responsabilitatea de a apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO și că în cazul în care orice stat mebru va fi atacat, NATO va veni cu un răspuns ferm și unic și va apăra statul membru ai cărei siguranță și integritate este pusă în pericol.

Citeste si:
Jens Stoltenberg: „Intrarea Ucrainei în NATO este o perspectivă pe...
Jens Stoltenberg: „Intrarea...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.