Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți, că Ucraina va deveni membră NATO, însă acest scop este "pe termen lung". Oficialul spune că în momentul de față prioritar este ca țara să reușească să își păstreze independența şi suveranitatea.

Secretarul general al NATO, despre intrarea Ucrainei în Alianță

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a vorbit despre soarta Ucrainei în parcursul său spre NATO și despre războiul care încă nu a luat sfârșit. Prin urmare, oficialul Alianței a spus că țările membre NATO sunt de acord cu aderarea Ucrainei, însă parcursul acesteia va dura mult timp.

"Ţările NATO sunt de acord ca Ucraina să devină membră a Alianţei, dar în acelaşi timp este o perspectivă pe termen lung", a afirmat Jens Stoltenberg în cadrul unei vizite în Finlanda.

Totodată, secretarul general NATO a menționat că este nevoie să se ia măsuri pentru a evita o altă posibilă invazie a forțelor armate ruse pe viitor. Autoritățile de la Moscova se opun insistent aderării Ucrainei la NATO încă dinainte de declanșarea invaziei ruse în teritoriul ucrainean. Stoltenberg spune că în momentul de față, principalul obiectiv este să se asigure că Ucraina va rămâne un stat independent și suveran

"Problema actuală este să ne asigurăm că Ucraina rămâne o naţiune independentă şi suverană şi pentru asta trebuie să susţinem Ucraina", a declarat în faţa presei Jens Stoltenberg.

„Putin nu se pregăteşte de pace, ci de război"

Din păcate, războiul din Ucraina nu dă semne că ar fi pe sfârșite. În data de 24 februarie s-a împlinit un an din momentul invaziei ruse în Ucraina, iar lucrurile nu par să meargă spre bine. Pe parcursul ultimului an, cele două state nu au găsit un numitor comun, mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața, iar forțele armate continuă lupta crâncenă pentru zeci de regiuni. Stoltenberg este de părere că Putin își dorește un război, nu pacea.

"Războiul preşedintelui Putin în Ucraina continuă şi nu există niciun semn că îşi schimbă planurile. El vrea să controleze Ucraina şi nu se pregăteşte de pace, ci de război", a spus şeful alianţei militare occidentale.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Stoltenberg a subliniat încă o dată că este neapărat să se implementeze mecanisme pentru a se asigura că Putin nu va invada Ucraina din nou.

"Trebuie de asemenea să găsim mecanisme pentru a ne asigura că preşedintele Putin şi Rusia nu invadează Ucraina încă o dată", a mai spus Stoltenberg.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Februarie 2023 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.