Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că liberalii susţin creşterea pensiilor cu 15% dacă bugetul o va permite.

Premierul Nicolae Ciucă: „Dacă bugetul ne permite, propunerea PNL pentru creșterea pensiilor este de 15%”

„Am discutat la nivelul partidului că trebuie să găsim acea soluţie prin care să acoperim creşterea inflaţiei. Creşterea inflaţiei în momentul de faţă este de peste 15%. Dacă bugetul ne va permite, propunerea PNL este de 15%", a spus Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Marcel Ciolacu: „Creșterea pensiilor să fie cât mai mare, sustenabilă”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la finalul lunii Octombrie, că vrea să fie făcută o majorare a pensiilor „cât mai mare, sustenabilă” pentru perioada ce va urma.

Întrebat despre declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind procentul de mărire a pensiilor, liderul PSD a răspuns că discuţia pe această temă trebuie să aibă loc în coaliţia de guvernare, cu specialişti.

„Da, mă deranjează personal această discuţie în spaţiul public cine oferă mai mult pensionarilor. Mă deranjează, cred că şi pe pensionari îi deranjează această dispută, care este neserioasă în spaţiul public. Această discuţie trebuie avută în cadrul coaliţiei, cu nişte specialişti din Ministerul de Finanţe, Ministerul Muncii, văzute care sunt priorităţile României şi în zona socială şi în zona economică.

Îmi doresc să facem o mărire de pensii cât mai mare, sustenabilă pentru perioada care va urma, nu numai în România, în întreaga Europă. (...) Părerea mea este că trebuie să ieşim din această zonă simplistă de abordare, care e procentul mai mare şi care îl vântură primul în spaţiul public.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Să ne aşezăm ca nişte oameni serioşi, am avut această discuţie cu domnul prim-ministru şi, categoric, în săptămânile următoare, fiindcă acum construim bugetul, o să ne aşezăm serios, cu toate echipele de lucru. În interiorul PSD se lucrează (...) şi o să venim cu propunerile în coaliţie", a declarat Marcel Ciolacu.

Oficialul a menționat că dorește să se știe „întregul adevăr”, iar social-democrații susțin de mai mulți ani că pensionarii nu trebuie să suporte criza și inflația „Îmi pare foarte rău că s-a interpretat acest lucru ca un atac la preşedintele României, îmi pare foarte rău să am această direcţie, dar am vrut să se ştie adevărul. Când era prim-ministru domnul Cîţu, domnul preşedinte a spus că nu sunt bani pentru măriri de pensii şi atunci nu aveam nici criză energetică, nici război la frontiera României.

Citeste si:
Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: „Nu mă dau înapoi”
Ciucă, despre candidatura la...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.