Liberalii au decis, luni, ca Ligia Deca, în prezent consilier prezidențial, să fie numită în funcția de ministru al Educației, după ce Sorin Cîmpeanu a părăsit acest fotoliu joia trecută. Doar Florin Cîțu și Florin Roman s-au abținut.

Liberalii au propus-o pe Ligia Deca în funcția de ministru al Educației

Consilierul prezidențial Ligia Deca este propunerea Partidului Național Liberal (PNL) pentru funcția de ministru al Educației. S-au înregistrat numai două voturi de abținere, care au venit din partea lui Florin Cîțu și Florin Roman. Hotărârea a fost confirmată, luni, de premierul Nicolae Ciucă.

„Înainte de a pronunța numele celui care a fost nominalizat îi mulțumesc lui Sorin Cîmpeanu pentru efortul depus și pentru sacrificiul prin care au finalizat legile educației. Azi, în ședința BPN, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Deca să fie propunerea PNL la Educație.

Fiind o persoană care a lucrat și a participat în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educației, e în măsură să continue și să respecte calendarul de legi în guvern până la final de octombrie să fie aprobat și trimis în Parlament", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Ligia Deca a colaborat în calitate de expert cu instituții precum Consiliul Europei și Comisia Europeană. În anul 2014, aceasta a fost invitată să facă parte din Grupul de Experți „Știință în educație” înființat la inițiativa Comisiei Europene. În intervalul 2017 - 2022, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fullbright în România.

Ea a fost numită Consilier de Stat în 2015, iar în decembrie 2019 a fost numită în funcția de Consilier al președintelui României, Klaus Iohannis, la Departamentul Educație și Cercetare.

Nicolae Ciucă: „Este în măsură să continue și să respecte calendarul de dezbatere și aprobare a legilor educației”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că Ligia Deca este propunerea PNL pentru funcția de ministru al Educației, arătând că aceasta este în măsură să continue legile educației.

Citeste si:
Prime pentru angajații din învățământ. Deca: „Se vor acorda în...
Prime pentru angajații din...

„Astăzi, în şedinţa Biroului Politic Naţional, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Deca să fie propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei, dânsa fiind o persoană care a lucrat şi a participat în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educaţiei în timpul procesului de elaborare şi după aceea în timpul dezbaterilor publice.

Este în măsură să poată să continue şi să respecte calendarul de dezbatere şi aprobare a pachetului de legi în Guvern, urmând ca până la finale lunii octombrie acesta să fie aprobat şi înaintat Parlamentului pentru dezbatere", a spus Ciucă, la finalul BPN al PNL.

Sorin Cîmpeanu a demisionat în urma acuzațiilor de plagiat

Sorin Cîmpeanu a anunțat, săptămâna trecută, în contextul acuzațiilor de plagiat la adresa sa, că a decis, „din proprie inițiativă”, să demisioneze din funcția de ministru al Educației.

Citeste si:
Cîțu: „Soluţia pentru inflaţie mică, dobânzi scăzute şi taxe mici...
Cîțu: „Soluţia pentru...

„A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ”, a afirmat el. Cîmpeanu s-a descris ca „omul care construieşte” şi nu unul „care dărâmă”.

„Proiectele legilor România Educata reprezintă cea mai bună şansă pentru o educaţie aşa cum cred ca ne dorim cu toţii. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educaţie de calitate, vor fi şi mai mulţi oamenii care nu percep conţinuturi şi nu înţeleg adevăratul sens al cuvintelor”, a susţinut el.

Prim-ministrul a anunțat că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu, căruia i-a mulțumit „pentru colaborarea de până acum”. „Urmează să ne consultăm în Partidul Naţional Liberal şi în cadrul coaliţiei de guvernare şi să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis”, a declarat el.

Citeste si:
Vacanță parlamentară până pe 1 septembrie pentru senatorii și...
Vacanță parlamentară până pe...

Vineri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a fost desemnat ministru interimar al Educației.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Octombrie 2022 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.