Florin Cîțu susține că rata inflației este de 16% și riscă să crească aproape de 20%. Oficialul afirmă că soluţia pentru inflaţie mică, dobânzi scăzute şi taxe mai mici este la PSD

Cîțu oferă soluția pentru inflaţie mică, dobânzi scăzute şi taxe mai mici

Fostul premier Florin Cîțu a spus că este nevoie de un deficit bugetar de 5% în 2022 şi de 3% în 2023. Soluţia pentru o inflaţie mică, dobânzi scăzute şi taxe mai mici este la PSD, după părerea lui Cîțu. De asemenea, acesta este convins că este nevoie de un MF responsabil pentru a obține aceste rezultate.

„Este nevoie urgent de deficit bugetar de 5% în 2022 şi de 3% în 2023. Soluţia pentru inflaţie mică, dobânzi scăzute şi taxe mai mici este la PSD! Să fie clar. Inflaţia mare, dobânzile crescute, taxele mai multe si mai mari nu sunt importate de la ruşi, sunt psd-iste. PSD a crescut inflaţia, dobânzile şi taxele şi DOAR PSD poate să le scadă. Dar nu vrea şi astfel condamnă milioane de români la sărăcire”, scrie pe Facebook Florin Cîțu.

Fostul premier a mai menționat și că rată inflaţiei este acum de 16%, însă se estimată că va crește aproape de 20%. După părerea lui Cîțu, pentru ca rata inflaţiei să scadă şi implicit BNR să nu mai crească dobânda până la 11%, MF-PSD trebuie să reducă deficitul bugetar urgent la 5% în 2022 şi 3% în 2023, însă este nevoie de un MF responsabil, în caz contrat, BNR va fi obligat să intervină.

„CORE2, rată inflaţiei după ce eliminăm elementele volatile pe care nu le controlează BNR, este de 11%. Asta înseamnă că acum ţinta pentru dobânda de politică monetară este să crească de la 6.25% la 11%. Nu se întâmplă încă. Este posibil ca în acest moment BNR să fi decis că românii preferă ca rata inflaţiei să fie mare câţiva ani, în jur de 10%. Lucrurile sunt simple din punct de vedere economic. Românii ar putea avea inflaţie mai mică şi dobânzi scăzute dacă MF-PSD ar reduce deficitul bugetar şi dacă BNR ar semnala (fără să crească la 11% dobânda de politică monetară) credibil că vrea să reducă rata inflaţiei. De ce nu vrea MF-PSD să reducă inflaţia, dobânzile şi taxele? De ce preferă PSD să-i sărăcească pe români?”, încheie Cîțu.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2022 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.