Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Dan Barna (USR) a afirmat, într-o conferință de presă, sâmbătă, la Timișoara, că, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis „tace înţelept”, „mega-coaliţia” aflată la guvernare nu funcţionează. Ce spune acesta despre problema crizei energetice și despre domeniul Educației?

Președintele Iohannis „tace înțelept”, în timp ce „mega coaliția de la guvernare nu funcționează”, a afirmat Barna (USR)

„Această mega-coaliţie - de care preşedintele Klaus Iohannis, care tace înţelept, această înţelepciune cu care preşedintele aproape sufocă România - nu funcţionează într-o situaţie ca aceasta, în care este nevoie de asumare şi de măsuri foarte certe; ele nu se întâmplă”, a afirmat deputatul USR.

Dan Barna a susţinut că ceilalţi preşedinţi europeni, cum ar fi cel al Franţei, au întâlniri cu oameni de afaceri, dezbateri, iar preşedintele României „continuă cu acea politică a absenţei neimplicate şi a nepăsării consistente, care în vremuri de pace era tolerată sub formă de umor amar”.

Cât despre problema crizei energetice, vicepreședintele Camerei Deputaților a declarat că scuza potrivit căreia „este un context internațional” nu ajută, deoarece felul în care Guvernul României a decis să acționeze nu face decât să ne mențină în cea mai dificilă situație. Potrivit acestuia, dovada e faptul că „mai multe zile am avut cea mai scumpă energie din Europa”, ceea ce, în opinia sa, arată că măsurile luate de Executiv sunt nefuncţionale.

El a adăugat că, în ceea ce privește energia, USR a atenționat de aproape un an că soluția necesară este reducerea TVA de la 19% la 5%, cum au făcut și alte țări din UE în această perioadă, dar coaliția refuză să adopte această măsură pentru că „preferă să își mărească bugetul pe spinarea companiilor și a cetățenilor din România”.

Citeste si:
Sorin Grindeanu, acuzații la adresa guvernării: „Nu știm unde s-au...
Sorin Grindeanu, acuzații la...

„Ministrul Cîmpeanu trebuie să plece”

Dan Barna a reamintit că USR a depus deja o moţiune simplă împotriva ministrului Energiei. „PSD are şansa de a vota moţiunea împotriva ministrului Energiei şi să aducă un ministru competent. Mă bazez pe voturile oricărui parlamentar care înţelege că, dacă România continuă cu Virgil Popescu, impactul asupra economiei şi al societăţii va fi unul dramatic", a subliniat Barna.

Cât despre domeniul Educației, Dan Barna a menționat că singura șansă este venirea unui nou ministru, competent. „Ministrul Cîmpeanu trebuie să plece, pentru că a eşuat în încă o reformă a Educaţiei pe care de 30 de ani o tot face această ţară", a spus Barna.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Septembrie 2022 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.