Uniunea Europeană face următorul pas și adoptă al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei în care a inclus noi restricții. Noile măsuri sunt considerate a fi „un pachet de menținere și armonizare„. Unele dintre măsuri ar putea avea un impact destul de negativ asupra Rusiei. Uniunea Europeană a început să adopte pachete de sancțiuni după ce autoritățile de la Moscova au decis să pornească un război contra Ucrainei.

UE adoptă al șaselea pachet de sancțiuni contra Rusiei

Comisia Europeană este pe cale să adopte vineri cel de-al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Acest pachet va include o interdicție ce se referă la importul de aur rusesc și va aduce modificări la măsurile restrictive existente pentru a împiedica probleme ale exporturilor de alimente.

„Noile măsuri sunt considerate a fi un pachet de menținere și armonizare. Referindu-se la acesta ca la setul de sancțiuni șase și jumătate pentru domeniul său de aplicare limitat în comparație cu dățile anterioare care au afectat petrolul rusesc.”, scrie Reuters.

Chiar și așa, unele măsuri ar putea avea un puternic impact negativ asupra unor sectoare. Noul pachet de sancțiuni, care are nevoie de a fi aprobat de UE pentru a intra în vigoare include o interdicție privind importul de aur rusesc în UE. Această măsură urmează a fi aplicată odată cu adoptarea noilor sancțiuni.

Totodată, UE va înăspri măsurile deja adoptate cu noi limitări ale importurilor de bunuri care ar putea fi folosite în scopuri militare, inclusiv produse chimice și utilaje. De asemenea, pe lista de sancțiuni UE vor fi adăugate noi persoane și entități care sunt considerate apropiate de Kremlin. Aceste sancțiuni prevăd înghețarea activelor lor și interdicția de a călători.

UE va modifica unele interdicții deja aprobate

Comisia va face și unele modificări la sancțiunile deja existente pentru a fi siguri că acestea nu afectează exporturile de alimente și cereale din Rusia.

Modificările aprobate au scopul de a se asigura că măsurile nu sunt interpretate greșit de către companiile de comerț, iar interdicție privind accesul navelor rusești în porturile UE va fi modificată pentru a evita confuziile.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Potrivit acestei interdicții, navele rusești au deja permisiunea să intre în porturile UE dacă transportă alimente sau medicamente. Însă unii comercianți au interzis comerțul cu alimente dacă acestea sunt exportate din porturile rusești care sunt deținute indirect de companii rusești. Modificarea măsurii va sublinia faptul că aceste porturi sunt exceptate de la sancțiuni.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iulie 2022 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.