Elena Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, refuză să mănânce și ar fi slăbit 10 kilograme, din cauza faptului că nu își poate vedea copilul. Fosta blondă de la Cotroceni a fost adusă în România luna trecută, după ce a fost preluată din Bulgaria, acolo unde a petrecut o perioadă în arest. Elena Udrea își ispășește pedeapsa la Penitenciarul Târgșor.

Fostul ministru Elena Udrea refuză să mănânce și ar fi slăbit 10 kilograme

Fostul ministru al Turismului se află după gratii și trece prin momente sensibile. Nu mai vrea să mănânce și ar fi slăbit 10 kilograme, conform Kanal D. Silvia Uscov, avocata inculpatei, a făcut câteva declarații în acest sens.

„Când ești într-o detenție nelegală, cum susținem noi, este foarte greu. Nu poți să accepţi o condamnare de la o instanţă nelegal constituită. E și departe de familie, nu-și vede fetiță. E foarte greu. E în carantină. Şi eu când mă duc la grefă este la fel. E foarte greu”, a declarat Silvia Uscov, potrivit romaniatv.net.

Avocata a mărturisit că Elena Udrea și fiica ei vorbesc în fiecare seară la telefon. Cu toate acestea, dorul nu poate fi stăvilit. Copila nu știe că mama sa se este închisă.

„E singurul mod de comunicare. Fetiţa nu ştie la acest moment că mama ei e în penitenciar. La vârstă este greu să explici. „Mama este în Italia la muncă”, invoca ceea ce se întâmplă cu atâtea familii de români. Cum ar putea să ii explice de ce se afla în penitenciar? E greu de înțeles chiar și pentru noi juriștii de ce e în penitenciar”, a mai spus avocata Silvia Uscov, potrivit aceleiași surse.

Mesajul Elenei Udrea, după ce a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute

Elena Udrea a postat un mesaj pe contul personal de Facebook, cu o zi înainte de recurs, după ce a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”, în care cere achitarea.

Fostul ministru e de părere că, dacă dosarul „Gala Bute” este rejudecat de către judecători independenți, singura soluție posibilă este achitarea ei. Ea acuză faptul că cineva care nu mai poate da ordine judecătorilor astăzi - așa cum o făcea în trecut, pentru că azi nu mai există „sistemul paralel de justiție”- a pus la cale un plan prin care a manipulat judecători și i-a determinat prin intoxicări să se răzgândească în dimineața zilei de 7 aprilie, când autoritățile i-au respins contestația în anulare.

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

„Cine se teme de rejudecarea Galei Bute? Am citit motivarea halucinantei Decizii a ICCJ prin care DOAR MIE, dintre toate cazurile similare, mi s-a respins dreptul a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute, şi sunt uluită de argumentele pe care cei 4 judecători le aduc pentru respingerea contestaţiei mele în anulare.

Dacă această motivare ar fi fost făcută de judecători de la cea mai mică judecătorie din ţară, poate cineva le găsea o scuză. Dar ea este asumată de judecători de la cea mai înaltă instanţă din România, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi, chiar de către nişte judecători pe care eu îi consider dintre cei profesionişti!”, este o parte din mesajul Elenei Udrea.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Iulie 2022 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.