Premierul Nicolae Ciucă a trimis la Cotroceni propunerea de numire a lui Petre Daea în funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, anunță Guvernul. Miercuri, conducerea Partidului Social Democrat (PSD) a dat un vot în unanimitate pentru ca Petre Daea să revină la Ministerul Agriculturii.

Premierul Nicolae Ciucă a trimis la Cotroceni propunerea de numire a lui Petre Daea ca ministru al Agriculturii

UPDATE:09:29 Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 8 iulie 2022, decretul de numire în funcţia de ministru al Agriculturii, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

„În Comitetul Politic Naţional am decis, împreună cu colegii, că înlocuitorul în acest moment al domnului Adrian Chesnoiu este fostul ministru Petre Daea, un om cu experienţă, un om care nu trebuie să înveţe ministerul şi problemele pe care le au fermierii, agricultorii, un patriot foarte iubit de toţi cei care activează mai ales în agricultură. Şi mă bucur mult că toţi colegii - a fost ca pe vremuri, vot în unanimitate în interiorul partidului ca domnul ministru Petre Daea să revină în Guvernul României. Cu această nominalizare vom merge la primul-ministru, după care cunoaşteţi procedurile", a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

În data de 28 iunie, plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de hotărâre pentru ridicarea imunității deputatului PSD Adrian Chesnoiu, cu 251 de voturi „pentru” și 25 „împotrivă”. Înainte, pe data de 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaților referatul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală față de Adrian Chesnoiu, ministru al Agriculturii. Oficialul a anunțat că se retrage din funcție și se autosuspendă din PSD.

Marcel Ciolacu a anunțat oficial, miercuri, că PSD îl propune la Ministerul Agriculturii pe Petre Daea, „un om cu experiență, un patriot, foarte iubit de toți cei care activează în agricultură”.

Liderul PSD afirma, la finalul lunii trecute, că partidul pe care îl conduce are cinci sau şase variante pentru funcţia de ministru al Agriculturii rămasă vacantă după demisia lui Adrian Chesnoiu, spunând că Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii pe vremea când social-democraţii erau conduşi de Liviu Dragnea, a fost propus de unii colegi pentru acest post.

Citeste si:
Orban, despre menținerea lui Bode la Interne: „Principala...
Orban, despre menținerea lui...

„Am decis, împreună cu colegii, că înlocuitorul în acest moment al domnului Adrian Chesnoiu este fostul ministru Petre Daea, un om cu experienţă şi un om care nu trebuie să înveţe ministerul şi problemele pe care le au agricultorii şi fermierii, un patriot foarte iubit de toţi cei care activează mai ales în agricultură. Mă bucur că toţi colegii - a fost ca pe vremuri, vot în unanimitate în interiorul partidului ca domnul ministru Petre Daea să revină în Guvernul României. Cu această nominalizare vom merge la premier, după care cunoaşteţi procedurile”, a declarat Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2022 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.