Social democrații s-au reunit de urgență pentru a stabili cine va prelua conducerea Ministerului Agriculturii, după ce fostul ministru Adrian Chesnoiu și-a dat demisia. Cel care ar putea prelua funcția de ministru al Agriculturii ar fi Petre Daea.

Petre Daea ar putea fi ministrul Agriculturii

Se pare că Petre Daea ar putea prelua mandatul de ministru al Agriculturii pentru a cincea oară. Acesta a mai ocupat funcția de ministru al Agriculturii în guvernele PSD, în Guvernul Adrian Năstase, în Guvernul Grindeanu, Guvernul Tudose și în Guvernul Dăncilă. Se pare că și acum, oficialul are toate șansele să se întoarcă la cârma ministerului Agriculturii în guvernul condus de Nicolae Ciucă.

Urmează ca propunerea să fie înaintată în mod oficial de către premierul Nicolae Ciucă președintelui României, Klaus Iohannis, iar acesta să îl numească în funcția de ministru al Agriculturii pe Petre Daea.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că au existat trei propuneri pentru viitorul ministru al Agriculturii. Una dintre aceastea a fost Sorin Moise, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, o a doua propunere a fost Daniel Butănoiu, care a mai ocupat și el funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii, chiar în vremea când ministerul era condus de Petre Daea. Marcel Ciolacu a fost cel care l-a propus pentru acest post pe Petre Daea, iar social-democrații au fost de acord cu această propunere și l-au votat în unanimitate.

Adrian Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunţat recent că își dă demisia din funcţie şi se retrage din Partidul Social Democrat.

Totodată, oficialul a cerut deputaţilor vot pentru ridicarea imunităţii parlamentare. Acesta afirma că nu săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi și-a desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea executivă. Ministrul a transmis un mesaj pe contul său de Facebook.

"În urma apariţiei în spaţiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii: mă retrag din funcţia de ministru - nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activităţii mele guvernamentale; de asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat! Vă mulţumesc tuturor celor care aveţi încredere în mine, în nevinovăţia mea şi în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!", a scris Chesnoiu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.