Menţinerea lui Lucian Bode în funcţia de ministru de Interne este principala vulnerabilitate a României în aderarea la spaţiul Schengen, a declarat, miercuri, deputatul independent Ludovic Orban, preşedinte al partidului Forţa Dreptei.

Ludovic Orban: Menținerea lui Lucian Bode în funcția de ministru de Interne, principala vulnerabilitate a României în aderarea la Schengen

„Astăzi, Camera Deputaţilor a băgat un cui în talpa României în procesul nostru de aderare la Schengen. Menţinerea domnului Bode în funcţia de ministru de Interne reprezintă principala vulnerabilitate a României în procesul de aderare la Schengen", a precizat Ludovic Orban într-o declaraţie de presă susţinută la Parlament.

Fostul premier a afirmat că ministrul de Interne este personaj-cheie în ceea ce privește asigurarea securității frontierelor Uniunii Europene, prin intermediul Poliției de Frontieră, cât și al altor entități din subordinea MAI.

„Atât timp cât în fruntea Ministerului de Interne este menţinut un personaj precum Lucian Bode, implicat direct într-o procedură de achiziţie pe fonduri europene, licitaţie cu dedicaţie, prin care a acordat un contract de achiziţie pentru 600 de BMW-uri către un apropiat al preşedintelui Iohannis, de asemenea, o serie de alte acuze care planează asupra domnului Bode, cum e acuzaţia de plagiat, care nu este nici astăzi rezolvată, dar şi gravele deficienţe din funcţionarea Ministerului de Interne, numirile politice sau bazate pe relaţii de rudenie, chiar în punctele cheie, creează o vulnerabilitate enormă României. Putem noi să facem lobby la nivelul Parlamentului European, la nivelul relaţiilor bilaterale, pentru că oricând poate fi folosit ca argument împotriva aderării României la Schengen un astfel de ministru în Guvern", a transmis Ludovic Orban.

Retail jobs

Moțiunea simplă împotriva lui Bode, respinsă

Camera Deputaților a respins, miercuri, moțiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, depusă de 55 de parlamentari de la USR și neafiliați care aparțin Partidului Forța Dreapta, ce a fost dezbătută luni, în plen.

Prin moțiunea simplă intitulată „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat", semnatarii i-au cerut lui Lucian Bode să plece de la conducerea MAI, „deoarece nu a reuşit reformarea instituţiei".


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Octombrie 2022 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.