Florin Cîţu a fost o „unealtă folosită şi aruncată la lada de gunoi”, iar Nicolae Ciucă, președinte PNL, va fi aruncat şi el de către „trădătorii de profesie de la butoanele PNL”, după ce „nu va mai fi folositor”, a afirmat, miercuri, deputatul independent Ludovic Orban, fostul preşedinte al liberalilor. El a susținut că, în continuarea „nimeni nu-l respectă” pe liderul PNL.

Declarațiile lui Ludovic Orban după demisia lui Florin Cîțu de la șefia Senatului

„Cîţu a fost pur şi simplu o unealtă care a fost folosită şi aruncată la lada de gunoi. Ştiţi ce mi s-a părut urât? Că l-au schimbat înainte de vacanţa parlamentară. Ce putea să facă Cîţu în vacanţa parlamentară ca preşedinte al Senatului? Dar asta e mintea celor care conduc astăzi partidul. (...) După „nimiCîţu" urmează "nimiNicu", pentru că aşa cum l-au aruncat la lada de gunoi Iohannis şi echipa demolatoare pe Cîţu, după ce l-au folosit la cele mai dolozive şi antidemocratice manopere politice, la fel se va întâmpla şi cu „nimiNicu".

Întrebat dacă Nicolae Ciucă va avea aceeași soartă ca a lui Florin Cîțu, Ludovic Orban a spus: „Nimeni nu-l respectă pe Ciucă. Ciucă n-are nicio legătură cu PNL. Dacă ascultaţi ce vorbesc oamenii din PNL despre Ciucă, o să vă lămuriţi că Ciucă va fi aruncat la lada de gunoi imediat ce nu va mai fi folositor pentru trădătorii de profesie care sunt la butoanele PNL".

Cât despre motivul pentru care liberalii „i-au întors spatele” lui Cîțu, Orban a spus că „nimeni nu dădea doi bani pe Cîţu, chiar şi atunci când vorbeau în toată campania că este cel mai bun, cel mai deştept, că va ţine partidul la guvernare 8 ani de zile".

„Singurul lucru bun care se poate petrece este ca toţi cei care urlau că e bun Cîţu şi acum l-au aruncat la lada de gunoi să se lase de politică, să plece din PNL, de la guvernare. Dar evident că ei nu vor pleca, în frunte cu Iohannis. Oricum s-a procedat urât, mizerabil, puteau să-l lase măcar în vacanţa de vară. Ce se putea întâmpla în vacanţa de vară?", a adăugat deputatul.

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului: „Ciucă mi-a cerut demisia/ Cel mai tare am supărat PSD”

Florin Cîţu a decis, miercuri, să demisioneze de la şefia Senatului, după ce grupul senatorilor PNL l-a informat că îi retrage sprijinul politic pentru această funcţie. Alina Gorghiu va prelua funcția interimar. Într-o declarație de presă, Cîțu a confirmat că a demisionat după ce colegii săi nu au fost de acord cu declarația privind măsurile guvernamentale.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

„Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului, este o funcţie politică, binenţeles că în aceste condiţii, nu am vrut să îi pun în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului şi am decis, am luat această decizie personal, repet, pentru a nu crea probleme Partidului Naţional Liberal”, a declarat Cîțu.

El a arătat că declarațiile sale sunt aceleași de ani, „împotriva unor măsuri care fac rău românilor”. „„Binenţeles că acele măsuri vin de la PSD, asta este problema, dar sunt măsuri care eu consider că fac rău românilor, eu consider că PNL trebuie să stea aproape de antreprenori, de sectorul privat, iar măsurile care vin împotriva lor întotdeauna le-am considerat nocive”.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

„Cel mai tare am supărat PSD”, a mai spus acesta.

Florin Cîțu afirmă că nu va pleca și din PNL, ci își va continua cariera politică. „Voi face mai departe politică, aceste sunt funcții pe care le primești în urma unor activități, nu sunt funcții pe care le primești pe viață. Eu nu sunt în politică pentru mine, sunt pentru români și atâta timp cât cineva încearcă să ia măsuri împotriva românilor eu mă voi opune. Niciodată nu voi demisiona din PNL, eu sunt liberal”, a conchis Cîțu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iunie 2022 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.