Florin Cîțu și-a depus demisia din funcția de președinte al Senatului. Decizia a venit după ce liderii PNL au decis înlocuirea oficialului din fruntea Senatului.

Florin Cîțu a demisionat din fucția de președinte al Senatului

Florin Cîţu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, potrivit unor surse din conducerea PNL. Decizia a venit după ce liderii PNL au decis să îl înlocuiască pe Florin Cîțu la conducerea Senatului.

Liberalului i s-a reproșat că ar fi încălcat articolul 25 din Statutul PNL, care prevede faptul că ar fi făcut declaraţii critice la adresa conducerii partidului.

Câteva surse din PNL au transmis că lui Cîțu i se va retrage sprijinul politic din cauza încălcării acestui articol.

„Lui Florin i se va retrage sprijinul politic, pe motiv că a încălcat repetat articolul 25 din Statutul PNL”, au spus sursele citate.

În conformitate cu unul dintre alineatele articolului 25 din Statutul PNL, membrii partidului au obligaţia să nu aibă atitudini ori luări de poziţie care să contravină deciziilor şi hotărârilor organismelor statutare ale partidului. Marți, Florin Cîțu a fost schimbat și din fucția de lider al Partidului Național Liberal al Sectorului 3 al Capitalei.

Cel mai probabil, conducerea interimară a camerei Legislativului va fi preluată de vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu.

Ludovic Orban va candida la funcția de președinte

Ludovic Orban a anunțat că va candida la următoarele alegeri prezidențiale. Oficialul a menționat că nu mai are încredere în nimeni și nu va mai pregăti pe nimeni pentru a candida la postul de președinte al României.

„Sincer, mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva, să mai girez pentru cineva la preşedinţia României şi din cauza asta m-am hotărât să candidez eu.”, a afirmat el.

După părerea lui, problemele țării se trag de la faptul că românii nu au știut să își aleagă conducătorii. Orban se pregătește de 30 de ani pentru a prelua cârma statului și nu există domeniu în care să nu fi încercat să exploreze, după spusele acestuia.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iunie 2022 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.