Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat, marţi, că îl cunoaște personal pe general și că l-a pus ministru la solicitarea președintelui Klaus Iohannis. Fostul liberal a menționat și că l-a refuzat pe șeful statului când a vrut să îl propună pentru funcția de premier.

Ludovic Orban: „Pe Ciucă îl cunosc personal; când Iohannis a vrut să-l propună premier, i-am spus categoric nu”

„Pe Ciucă îl cunosc personal, e adevărat că l-am pus ministru că mi-a cerut Iohannis, dar în momentul în care Iohannis a vrut să-l propună premier, m-am luat cu mâinile de cap şi i-am spus lui Iohannis 'categoric nu'. Şi puteţi să vă uitaţi la el şi o să înţelegeţi de ce.

Dacă îi iei foaia din mână nu mai cunoaşte decât o singură literă a alfabetului: ăăă; dacă îi pui o întrebare despre economie: ăăă; dacă îi pui o întrebare despre administraţie, despre sănătate, despre agricultură: ăăă; dacă îl întrebi ceva despre liberalism: ăăă. Să fim serioşi!", a declarat Orban la lansarea organizaţiei Forţa Dreptei Ilfov.

Despre președintele social-democrat Marcel Ciolacu, Orban a spus că „și funcția de primar de comună e foarte grea”, „ce să mai vorbim de cea de președinte al Camerei Deputaților”.

„Asta s-a întâmplat de fapt în România noastră, nu am ştiut să ne alegem conducătorii. Şi astăzi, dacă stăm şi ne uităm cine ne conduce, Marcel Ciolacu, după părerea mea, şi funcţia de primar de comună e foarte grea, d-apăi să fie preşedintele Camerei", a apreciat el.

Cât despre Florin Cîțu, Orban a afirmat că nu el l-a pus premier, ci USR. „Mulţi îmi zic: Domne, tu l-ai pus pe Cîţu! Nu e aşa, nu l-am adus eu pe Cîţu, PNL a avut doi candidaţi la funcţia de prim-ministru: Ludovic Orban şi Florin Cîţu. Cine a ales Florin Cîţu? USR-ul, pentru că USR-ului i-a fost frică de mine", a comentat Orban.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Ludovic Orban a demisionat din PNL

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a demisionat din partid, în 23 noiembrie 2021, fiind urmat de 16 senatori și deputați. „Demisia nu este un sfârșit, este un început, nu mă las oricâte aluzii am auzit în ultimele luni. Vom începe împreună o construcție solidă care să se bazeze pe oameni cu onoare”, a declarat Ludovic Orban.

Printre demisionari se numără Ionel Dancă, fost şef al cancelariei guvernului în perioada guvernului Ludovic Orban şi Adrian Oros, fost ministru al Agriculturii. Acesta din urmă a acuzat actuala echipă a PNL că „a călcat în picioare” atât tradiţia, cât şi istoria PNL, care a devenit astfel un partid „nefrecventabil”.

Cu o zi înainte, a anunțat că va părăsi partidul, afirmând că „PNL și-a negat întreaga istorie, iar conducerea a dus partidul într-o fundătură din care nu mai are nicio ieșire”. „PNL a murit în pat cu PSD”, a conchis acesta.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...


  • În data de 26 octombrie, Orban a plecat din PNL de la Camera Deputaților, devenind deputat neafiliat.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.