Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că prețurile la pompă trebuie plafonate, pentru că avem prețuri speculative. Majorarea prețurilor la combustibili este destul de îngrijorătoare în rândul oamenilor, iar acest lucru i-a făcut pe șoferi să organizeze și proteste în benzinării.

Marcel Ciolacu cere plafonarea prețurilor la pompă

Marcel Ciolacu solicită plafonare prețurilor la carburanți, însă această măsură trebuie discutată în coaliţia de guvernare. Până și autoritățile se arată afectate de majorările de preț ale carburanților. Ciolacu spune că plafonarea ar fi singura soluție pentru rezolvarea problemei.

"Părerea mea este că trebuie plafonat prețul, cu o marjă de profit", a spus Ciolacu.

Liderul PSD susține că așteaptă ca Ministrului Energiei să vină cu niște soluții pentru rezolvarea acestei probleme. Chiar și așa, oficialul tot va veni cu niște idei.

"Aștept ministrul Energiei să vină să ne spună cum rezolvă această problemă, dacă nu, oricum o să venim și noi cu propunerile noastre", a adăugat şeful PSD.

De asemenea, Ciolacu a vorbit despre "preţul speculativ" din punctul lui de vedere. Social-democratul a amintit de cheltuielile majore care au fost făcute de stat și de cetățeni în cei doi ani de pandemie.

"Este normal să solicităm, pentru o perioadă limitată, un efort din partea acestor companii", a mai menționat Ciolacu.

În urmă cu șase luni, PSD a intrat într-o coaliţie mare împreună cu PNL, UDMR şi minorităţile la guvernare. Această decizie a fost luată într-un moment destul de complicat pentru România, dar și pentru Europa, în contextul crizei din cauza pandemiei, crizei energiei şi războiului din Ucraina.

Proteste în România contra scumpirii carburanților

Șoferii din toate regiunile țării organizează un protest în benzinării împotriva scumpirii carburanților. Evenimentul a fost anunțat pe toate rețelele de socializare și a fost intitulat „Proteste in toată țara contra prețului carburantului!”. Evenimentul este planificat pentru joi, 30 iunie 2022, începând cu ora 12:00.

Citeste si:
Prețul motorinei a ajuns sub pragul de 7 lei. Cât costă benzina în...
Prețul motorinei a ajuns sub...

Săptămâna trecută, în Târgu Jiu, Botoșani și Ploiești, șoferii au blocat benzinăriile în semn de protest față de prețurile tot mai mari la benzină și motorină. În timp ce unii au alimentat de cațiva bani și s-au pus apoi iar la coadă, blocând astfel activitatea benzinariilor, altii au venit de acasă cu pușculița.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.