De mai bine de 3 luni, la nivel mondial are loc o scumpire a carburanților. Prețurile au crescut timp de 3 luni destul de mult, lucru care îi alarmează pe șoferi. Aceștia se arată nemulțumiți de schimbările care au loc în fiecare zi și care îi bat la buzunare din ce în ce mai mult. Mulți dintre conducătorii auto au ajuns să își schimbe mașina pe una mai economă sau să limiteze utilizarea mașinii. Românii spun că le-a ajuns cuțitul la os și prin urmare șoferii din toate regiunile țării organizează un protest în benzinării împotriva scumpirii carburanților. Evenimentul a fost anunțat pe toate rețelele de socializare și a fost intitulat „Proteste in toată țara contra prețului carburantului!”.

Proteste în România contra scumpirii carburanților

Șoferii din România au lansat o inițiativă de a organiza proteste contra scumpirii carburanților. Conducătorii auto nu mai suportă majorările de prețuri și spun că acest lucru o să îi aducă la sapă de lemn. Până în prezent aproape 200.000 de persoane au anunțat că vor participa la protest. Evenimentul este planificat pentru joi, 30 iunie 2022, începând cu ora 12:00.

Organizatorii îndeamnă toți românii să iasă la protest deoarece este imposibil ca prețurile la carburanți să fie atât de exagerate pentru o țară ca România.

"E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele! Este imposibil și inadmisibil că într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. Share masiv ca să vadă țoață lumea și să stabilim ce și când vom face. La 121$ pe baril este imposibil că prețul să depășească 9lei/litri ( unde jumătate din acești bani merg către stat) Noi facem ceva !”, este mesajul transmis de organizatori.

Din cauza scumpirii combustibilului au de suferit nu doar șoferii, însă toată piața deoarece este strâns legată de transport. Scumpirile la produsele alimentare sunt cele mai resimțite de români. Aceștia se plâng că prețurile la alimente s-au majorat brusc într-un timp scurt, iar salariile și pensiile au rămas aceleași.

Carburanții din Ungaria, la cel mai mic preț din Europa...nu și pentru șoferii români. Decizia lui Viktor Orban

În condiţiile în care preţurile la combustibili în Ungaria sunt cele mai mici din Europa, a crescut foarte mult turismul în scopul achiziţionării de combustibili în zona de graniţă, astfel încât acest turism a devenit o ameninţare la adresa securităţii aprovizionării, susţine Gergely Gulyas.

Citeste si:
Prețul motorinei a ajuns sub pragul de 7 lei. Cât costă benzina în...
Prețul motorinei a ajuns sub...

„Cumpărătorii străini profită de faptul că Ungaria este capabilă să menţină preţul la benzină la 480 de forinţi (1,2 euro) pe litru, în timp ce în alte părţi din Europa este de 700-900 de forinţi", a spus Gergely Gulyas.

Pentru a preveni un astfel de „abuz”, doar automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra benzină la 480 de forinți litrul în Ungaria, ceilalți fiind nevoiți să plătească prețul pieței, a subliniat Gulyas.

A cumpărat 1.000 de litri de motorină din cauza panicii

Din cauza agitației prețului carburanților din luna martie, un bărbat și-a umplut un rezervor de plastic cu 1.000 de litri de motorină, care s-a spart pe drum. Stația de alimentare din Tecuci de unde s-a alimentat bărbatul a fost amendată, potrivit Monitorul de Galați.

Citeste si:
Scumpiri la pompă din nou. Prețul carburanților a trecut de pragul...
Benzina şi motorina s-au...

După această întâmplare, benzinăria a fost amendată cu 10.000 de lei de ISU Galați, pentru că a permis alimentarea cu carburanți în recipiente neconforme.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iunie 2022 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.