Social 14 Iunie 2022 11:13 de Clara Vacaru
În Târgu Jiu, Botoșani și Ploiești, șoferii au blocat benzinăriile în semn de protest față de prețurile tot mai mari la benzină și motorină.

Revoltați de prețurile tot mai mari ale carburanților, șoferii au protestat la benzinarii. În timp ce unii au alimentat de cațiva bani și s-au pus apoi iar la coadă, blocând astfel activitatea benzinariilor, altii au venit de acasă cu pușculița.

„Am băgat de 46 de bani, câțiva mililitri de benzină. Și mă mai pun o dată la coadă. O să mai facem așa până mai scad prețurile. Nu e posibil așa ceva. Prețurile sunt tot mai mari și ne-am săturat,” a spus un tânăr, potrivit Pandurul.

„Eu am băgat de doi lei. E a patra oară când m-am pus la coadă,” a spus un alt șofer.

Un alt tânăr a venit să alimenteze cu două pușculițe pline cu monede.

„Am avut două pușculițe pline. Am avut 150 de lei. Am stat o jumătate de oră să-i numărăm. Mi-au spus doamnele de aici că nu mă mai primesc data viitoare,” a spus acesta.

Ca să mai tragă de timp, șoferii și-au spalat parbrizul și abia apoi au mers la casă să plătească. Polițiștii nu au dat amenzi, ci avertismente șoferilor care blocau strada.

Și în Botoșani au fost proteste similare. Șoferii au alimentat cu câțiva mililitri de carburant și și-au spălat și ei mașinile. Un angajat a chemat poliția, însă oamenii legii, ajunși la fața locului, nu au avut ce să facă, deoarece legea nu prevede o cantitate minimă pentru alimentare sau un anumit timp necesar alimentarii.

Prețurile carburanților, în creștere. Pe 30 iunie șoferii vor protesta în toată țara

Prețurile carburanților au crescut doar săptămâna trecută de cinci-șase ori și vorbim de un plus de aproximativ 20 de bani. Scumpirile vin pe fondul evoluției barilului de petrol, mai ales după noile sancțiuni impuse Rusiei de Uniunea Europeană, notează stirileprotv.ro.

Citeste si:
Dan Negru, șoc într-un supermarket din București: Prețul...
Dan Negru, șoc într-un...

Litrul de benzină standard costă acum în jur de 8,6 lei lei, dacă vorbim de cele mai ieftine sortimente, iar motorina a sărit mult de 9 lei. În jur de 9 lei şi 15 bani, chiar 9 lei şi 20 de bani la unele benzinării.

Șoferii și-au propus să blocheze masiv benzinăriile din întreaga țară, pentru a le determina să scadă prețurile. De asemenea, românii sunt chemați la un protest național, în data de 30 iunie, începând cu ora 12:00. „E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele. Este imposibil și inadmisibil ca într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul sa depășească 9lei/litri (unde jumătate din acești bani merg către stat). Noi facem ceva”, a spus Albert Becheru, organizatorul protestului la nivel naţional împotriva creșterii prețului carburanților, potrivit monitorulbt.ro.

Citeste si:
Zeci de mii de polițe RCA expiră în câteva zile. Ce trebuie să facă...
Zeci de mii de polițe RCA...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iunie 2022 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.