România vrea să fie principalul hub de stabilitate şi securitate în regiune, iar porturile Constanţa şi Galaţi trebuie să fie principalele puncte strategice de legătură între cele două ţări, între Ucraina şi Europa, dar şi cu restul lumii, le-a spus, marți, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, oficialilor de la Kiev. Acesta l-a însoțit pe prim-ministrul Nicolae Ciucă în vizita de lucru efectuată în țara atacată de Rusia.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu după vizita în Ucraina

„Am fost, în a treia zi de Paşte, în Ucraina pentru a-mi exprima solidaritatea cu un popor, din care fac parte şi numeroşi etnici români, un popor greu încercat, care nu a cunoscut liniştea nici măcar cu ocazia celei mai importante sărbători a creştinităţii", a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu a menționat că oficialii români au avut convorbiri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu premierul Denys Shmyhal și cu președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanciuk.

„Mai mult, am fost să văd, la Irpin şi Borodianka, distrugerile comise de armata rusă. În cadrul discuţiilor cu oficialii ucraineni, am transmis două mesaje majore: România vrea să fie principalul hub de stabilitate şi securitate în regiune şi, astfel, să ne implicăm activ în procesul de reconstrucţie a Ucrainei, după război, atât la nivel guvernamental, cât şi cu firme româneşti.

Mai mult, porturile Constanţa şi Galaţi trebuie să fie principalele puncte strategice de legătură între cele două ţări, între Ucraina şi Europa, dar şi cu restul lumii. Am susţinut că, în procesul de aderare a Ucrainei la UE, comunitatea de români din această ţară trebuie să ajungă să beneficieze de toate drepturile de care se bucură minorităţile din statele membre ale Uniunii şi din România - acesta fiind un proces firesc pe care l-a parcurs orice stat în procesul de aderare", a precizat Marcel Ciolacu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.