Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, aflat acum în închisoare, spune că soldații ruși au ucis un bărbat de 60 de ani în orașul ucrainean Bucha pentru că avea același nume cu al lui. Victima se numea Ilia Navalnîi. Potrivit informaţiilor iniţiale, distribuite de Nexta, bărbatul ar fi fost o rudă îndepărtată a opozantului Kremlinului.

Aleksei Navalnîi spune că rușii au ucis un bărbat din Bucha doar pentru că avea același nume cu al lui

Aleksei Navalnîi a distribuit pe Twitter o fotografie cu paşaportul unui bărbat numit Ilia Ivanovici Navalnîi, despre care a spus că părea să fi fost lăsat în mod deliberat lângă un cadavru din Bucha.

„O persoană complet nevinovată a fost ucisă de călăii lui Putin (cum să-i mai numesc? Cu siguranţă nu «soldaţi ruşi») pentru că purta acelaşi nume”, a scris Navalnîi pe Twitter.

„Se pare că ei sperau că era o rudă de-a mea (...) Totul indică că l-au omorât din cauza numele său de familie. De aceea, paşaportul său a fost aruncat sfidător în apropiere”, a mai precizat el.

Navalnîi a completat că nu știe dacă individul îi este rudă, dar provine din același sat ca tatăl său. El a reînnoit apelul către cetățenii ruși să demonstreze împotriva conflictului armat din Ucraina.

Milioane de oameni au fost forțați să fugă din Ucraina după ce forțele moscovite au invadat țara, pe 24 februarie. Mii de ucraineni au fost omorâți sau răniți, iar orașe și sate au fost distruse.


Opozantul rus îndeamnă la un „front al informației” împotriva Moscovei

Opozantul rus aflat în închisoare Aleksei Navalnîi a îndemnat joi giganții occidentali din domeniul tehnologiei să deschidă un „front al informației” prin intermediul unor campanii publicitare menite să ajungă la ruși.

Citeste si:
Procurorul general al Ucrainei: Soldații ruși folosesc tot mai...
Procurorul general al...

„Îl îndemn pe preşedintele SUA (Joe Biden), pe (premierul britanic) Boris Johnson, Comisia Europeană, pe (preşedinta Comisiei Europene) Ursula von der Leyen, pe (fondatorul Facebook) Mark Zuckerberg (...) să găsească foarte urgent o soluţie pentru a zdrobi propaganda lui Putin, utilizând oportunităţile publicităţii de pe reţelele sociale", a scris Navalnîi pe Twitter. "Avem nevoie de publicitate. De multă publicitate", a adăugat Navalnîi.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Aprilie 2022 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.