Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a anunțat că Rusia începe următoarea fază a “campaniei militare” în Ucraina. De data aceasta, focusul se mută pe “eliberarea completă” a regiunilor proruse Doneţk şi Lugansk.

Rusia începe o nouă operațiune militară în Ucraina

Această operațiune are drept scop eliberarea regiunilor Lugansk și Donețk.

Operaţiunea în estul Ucrainei are ca obiectiv, aşa cum s-a anunţat deja, eliberarea completă a republicilor Doneţk şi Lugansk. Această operaţiune va continua, următoarea fază a acestei operaţiuni începe”, a declarat şeful diplomaţiei ruse în cadrul unui interviu.

Astfel, Lavrov a confirmat public că marea luptă a Rusiei pentru Donbas și Lugansk a început.

Şi mi se pare că va fi un moment important al acestei operaţiuni speciale”, a mai afirmat Lavrov.

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a anunțat că forţele armate ruse pun în aplicare “de a elibera republicile populare Doneţk şi Lugansk” din provincia Donbas.

Totodată, Şoigu a mai subliniat că evenimentele ce au loc în ultimele luni au demonstrat cât este de important ca Rusia să continue să îşi îmbunătățească armata pentru a putea lupta cât mai mult și pentru a obține ceea ce și-au propus.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.