Opozantul rus, Aleksei Navalinîi, a fost condamnat pentru încă 9 ani de închisoare pentru fraudî și sfidarea intanței, potrivit BBC.

Navalinîi a mai primit încă 9 ani de închisoare

În prezent, Aleksei Navalinîi ispășește o pedeapsă de trei ani și jumătate după ce ar fi încălcat condițiile de eliberare pe cauțiune în timp ce era spitalizat în urma otrăvirii sale.

Acum, un judecător l-a declarat vinovat într-un caz de fraudă și sfidare a instanței. Totodată, Navalnîi a fost sancționat cu o amendă de 1,2 milioane de ruble (11.535 de dolari), informează Reuters. Procurorii l-au pus sub acuzații pe opozantul rus pentru că acesta ar fi furat 4,7 milioane de dolari din donațiile făcute către fundația sa anticorupție, care acum este interzisă în Rusia.

În timp ce judecătoarea Margarita Kotova a pronunțat verdictul, aceasta a declarat că „Navalnîi a comis o fraudă, furtul proprietății altora de către un grup organizat”.

Aleksei Navalinîi a fost otrăvit anul trecut, presupunându-se că aici ar fi fost mâna Kremlinului. Opozantul a supraviețuit otrăvirii și s-a întors în țară unde a fost reținut și judecat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Martie 2022 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.