Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că susține sancțiunile împotriva rușilor, dar nu va fi de acord cu măsuri care afectează angajații români. El a completat că uzina din Reșița a TMK Artrom se confruntă cu probleme severe generate de „modul eronat” în care anumite autorități ale statului interpretează aplicarea sancțiunilor împotriva oligarhilor ruși. Social-democratul a adăugat că scopul sancțiunilor este ca banii produși în țara noastră să nu ajungă în Federația Rusă, nu să lase fără loc de muncă mii de români.

TMK Artrom, probleme severe generate de modul eronat în care se interpretează sancțiunile împotriva rușilor, acuză Marcel Ciolacu

„PSD susţine sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse, dar nu vom fi vreodată de acord cu măsuri care afectează angajaţii români, locurile de muncă şi, în general, economia naţională. După situaţia de la fabrica din Slatina, a venit rândul uzinei din Reşiţa a TMK Artrom să se confrunte cu probleme severe generate de modul eronat în care anumite autorităţi ale statului interpretează aplicarea sancţiunilor împotriva oligarhilor ruşi.

Solicit din nou Consiliului inter-instituţional responsabil cu aplicarea acestor măsuri să înţeleagă că activitatea companiilor de care depinde viaţa a mii de familii de români trebuie să continue, oamenii să-şi primească salariile, iar familiile acestor angajaţi să nu sufere", a scris Ciolacu pe Facebook.

„Este inadmisibil să permiţi companiilor plăţi pentru contractele vechi, dar să nu-şi poată vinde marfa produsă în ultima lună! Sper că Guvernul va găsi din nou răbdarea şi determinarea să se inspire din soluţiile europene astfel încât aplicarea sancţiunilor să aibă cât mai puţine consecinţe negative asupra salariaţilor şi economiei naţionale. Aceasta este singurul mod logic în care România trebuie să reacţioneze", a menţionat acesta.

SUA anunță noi sancțiuni „devastatoare” împotriva Rusiei

Statele Unite au anunțat miercuri noi sancțiuni împotriva Rusiei, în coordonare cu Grupul G7 și cu Uniunea Europeană, care vizează sectorul bancar rus, mai mulți oficiali și fiicele președintelui Vladimir Putin.

Citeste si:
Zelenski, noi sancțiuni împotriva Rusiei și aliaților săi: „Peste...
Zelenski, noi sancțiuni...

„Statele Unite, împreună cu Grupul G7 şi cu Uniunea Europeană, vor continua să impună costuri economice severe şi imediate asupra regimului Putin, din cauza atrocităţilor din Ucraina, inclusiv din Bucha. Vom face documentare şi vom transmite informaţii despre aceste atrocităţi şi vom folosi toate mecanismele adecvate pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili”, a arătat Casa Albă într-un comunicat.

Noile măsuri anunţate de Washington vizează cea mai mare instituţie financiară din Rusia, Sberbank, cât şi cea mai mare bancă privată, Alfa Bank. Preşedintele american Joe Biden va emite o nouă ordonanţă executivă prin care va interzice orice nouă investiţie americană în Rusia. Totodată, vor fi blocate acţiunile principalelor companii ruse de stat.

Citeste si:
Explozii puternice la o rafinărie din Krasnodar. Rușii spun că au...
Explozii puternice la o...

Fiicele lui Putin au fost puse pe lista sancțiunilor pentru că SUA cred că Vladimir Putin și-ar putea ascunde unele dintre active prin intermediul lor, potrivit unui înalt oficial al administrației americane.

„Avem motive să credem că Putin și mulți dintre prietenii săi și oligarhii își ascund averea, își ascund bunurile, cu ajutorul membrilor familiei”, a spus oficialul.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.