Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost ales marți în funcția de președinte al Camerei Deputaţilor. Acesta a luptat pentru postul de șef al Camerei Deputaților cu deputata USR, Cristina Prună.

Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților

Marcel Ciolacu a fost ales astăzi în calitate de președinte al Camerei Deputaților. Acesta a acumulat 216 voturi, iar contracandidata sa, Cristina Prună, un total de 77 de voturi, iar 5 voturi au fost anulate.

Pentru funcţia de şef al Camerei Deputaţilor au fost două candidaturi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi deputata USR, Cristina Prună. Preşedintele Camerei Deputaţilor a fost ales cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi la şedinţa de plen de marți. Noul președinte a fost ales prin vot secret, cu buletine de vot.

„Mâine (marți - n.r.) îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor, deoarece s-a conturat o majoritate. Am înţeles că şi domnul Cîţu îşi va depune pentru şefia Senatului", a declarat Ciolacu anterior, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

Ludovic Orban a demisionat din funcția de șef al Camerei Deputaților pe 13 octombrie

Pe ordinea de zi a plenului se mai regăsește şi alegerea unor noi membri ai Biroului permanent, cel mai probabil în locul celor propuşi miniştri în Cabinetul Nicolae Ciucă - Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila, Marius Budăi şi Florin Roman. Membrii Biroului permanent urmează a fi aleşi prin vot deschis.

Fostul preşedinte PNL, Ludovic Orban a renunțat la șefia Camerei Deputaţilor pe 13 octombrie, în urma pierderii alegerilor pentru conducerea partidului, iar funcţia de președinte a Camerei Deputaților a rămas oficial vacantă în 18 octombrie. Biroul permanent a decis ca funcția de șef al Camerei Deputaţilor să revină prin rotaţie la vicepreşedinţii forului legislativ.

Conform regulamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor este ales, prin vot secret, cu buletine de vot, pe care sunt înscrise numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate înainta o singură propunere. Este declarat ales preşedinte al Camerei Deputaţilor candidatul care a acumulat votul majorităţii deputaţilor. Dacă niciun candidat nu a întrunit, după două tururi, votul majorităţii deputaţilor, se organizează noi scrutine, în urma cărora va fi declarat preşedinte candidatul care a obţinut majoritatea sufragiilor parlamentarilor prezenţi, în condiţiile întrunirii cvorumului de şedinţă.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.