România rămâne un pol de stabilitate în regiunea Mării Negre şi a Balcanilor de Vest, iar una dintre priorităţi este apărarea intereselor strategice comune, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, la deschiderea Black Sea and Balkans Security Forum.

Mesajul lui Klaus Iohannis a fost citit de către consilierul prezidenţial Ligia Deca.

"Ceea ce vizăm este apărarea intereselor strategice care ne unesc şi scăderea dependenţei de partenerii care nu împărtăşesc valorile noastre. Totodată, România rămâne un pol de stabilitate în regiune, care îşi poate asuma un rol de a proiecta valorile occidentale în rândul partenerilor regionali şi de a contribui la consolidarea stabilităţii în regiunea Mării Negre şi a Balcanilor de Vest", a arătat şeful statului.

El a apreciat că "în toată această perioadă dificilă demersurile României de sprijin pentru partenerii din regiune reprezintă o dovadă concretă a faptului că numai prin unitate şi solidaritate pot fi depăşite situaţiile de criză şi găsite cele mai bune soluţii pentru a avansa".

Totodată, a vorbit de provocarea pe care criza COVID a adus-o în domeniul informaţiilor.

"Pandemia ne-a arătat, de asemenea, că într-un mediu globalizat, caracterizat de o abundenţă de informaţii fără precedent pe de o parte şi de tehnologii ale comunicaţiilor în continuă dezvoltare pe de altă parte, publicul larg poate cu uşurinţă să ajungă la o interpretare greşită a evenimentelor. De aceea, voi susţine întotdeauna multiplicarea platformelor care-şi propun să ofere cadrul pentru un dialog informat, argumentat şi deschis, bazat pe informaţii documentate, corecte şi verificate, inclusiv în domeniile Apărării şi securităţii naţionale", a adăugat Iohannis.

Potrivit preşedintelui, "organizaţiile precum New Strategy Center sunt resurse importante de expertiză şi prin conferinţe precum cea aflată în derulare creează un spaţiu dedicat dialogului dintre reprezentanţii statului şi societatea civilă".

Citeste si:
Lidia Buble și-a băgat fanii în ceață, după ce s-a lăudat că a...
Lidia Buble și-a băgat fanii...

Cea de-a cincea ediţie a Black Sea and Balkans Security Forum are loc vineri şi sâmbătă în Bucureşti, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Evenimentul este organizat la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară şi găzduieşte oficiali şi experţi din România şi din ţările regiunilor Mării Negre şi Balcanilor, din SUA şi Uniunea Europeană, precum şi oficiali ai Alianţei Nord - Atlantice.

Forumul este organizat de New Strategy Center (NSC), cu sprijinul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Externe.

NSC este un think-tank românesc fondat în 2015, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul relaţiilor internaţionale, securităţii şi al Apărării. Acesta organizează diverse evenimente şi editează studii de specialitate, mai ales pentru a promova importanţa strategică a regiunii Mării Negre şi a zonei Balcanilor. AGERPRES

Citeste si:
Florin Cîţu: Regimul actual al Rusiei, o ameninţare pentru toate...
Florin Cîţu: Regimul actual...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.