Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că va reveni, în viitoarea şedinţă de Consiliu Local, cu proiectul pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de euro cauzat de Romprest şi cu alte iniţiative respinse în şedinţa de marţi.

Armand susţine că proiectele respective nu au fost votate de consilierii locali de la PNL şi PSD. Potrivit edilului, este vorba despre iniţiativele referitoare la preluarea administrării parcurilor Cişmigiu şi Herăstrău pentru a putea fi restaurate, a bulevardului Ion Mihalache şi a Căii Griviţei, în vederea reabilitării şi modernizării, de o cerere a ADP pentru a angaja avocaţi care să apere interesele instituţiei la DNA şi în instanţă într-o anchetă care vizează "contracte umflate cu panseluţe şi gărduleţe încheiate de fosta administraţie", dar şi recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de euro cauzat de Romprest.

"Voi reveni în viitoarea şedinţă cu aceste puncte vitale pentru cetăţeni", a scris Clotilde Armand, miercuri, pe Facebook.

Consiliul Local Sectorul 1 a respins, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre ce prevedea mandatarea primarului Clotilde Armand să promoveze orice acţiune pe care o consideră necesară pentru recuperarea prejudiciului rezultat din sumele "achitate nejustificat" în temeiul contractului cu Romprest de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate.

De asemenea, proiectul stipula că se mandatează primarul Sectorului 1 să reprezinte Consiliul Local în toate dosarele de executare aflate pe rolul birourilor executorilor judecătoreşti, inclusiv în cadrul contestaţiilor la executare sau al oricăror demersuri judiciare în legătură cu procedurile de executare silită iniţiate de Romprest Service SA.

Citeste si:
Ciucu va concedia 100 de polițiști. “Au salarii mari datorită...
Ciucu va concedia 100 de...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Tot marţi, Consiliul Local Sectorul 1 a respins un proiect de hotărâre prin care solicita CGMB să îi transmită, din administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, o parte din Parcul "Regele Mihai I al României", precum şi Parcul Cişmigiu, aflate în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti, în vederea reabilitării şi modernizării lor.

Potrivit referatului de aprobare, preţul lucrărilor de amenajare şi intervenţie privind Parcul "Regele Mihai I al României" este estimat la circa 109 milioane de lei, iar referitor la Parcul Cişmigiu la aproximativ 61,8 de milioane de lei.

Viceprimarul Sectorului 1 Ramona Porumb (PNL) s-a întrebat cu ce bani vor fi realizate aceste lucrări de amenajare.

"Bazilescu, Kiseleff, Regina Maria colcăie de şobolani şi gunoaie. Le exportăm în Herăstrău şi Cişmigiu?", a afirmat consilierul local PSD Cristian Tudose. AGERPRES.

Citeste si:
„Clotilde Armand minte!” Florin Manole, acuzații pentru primarul...
„Clotilde Armand minte!”...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.